Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ.

Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ  ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ  ΔΕΙΧΝΕΙ  ΠΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ. ΑΝΠΑ2017
Συνέχιση της ύφεσης και το πρώτο τρίμηνο του 2017 καταδεικνύουν τα στοιχεία για την κατανάλωση.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών IRI, που δημοσιεύει η «Καθημερινή», τον Ιανουάριο ο τζίρος από πωλήσεις τροφίμων στα σούπερ-μάρκετ υποχώρησε κατά 10%, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου η πτώση ανήλθε στο 15%, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές περιόδους.

Μόνο τον Φεβρουάριο καταγράφηκε μικρή αύξηση στις πωλήσεις, της τάξης του 2,9%, γεγονός που αποδίδεται ωστόσο στην κατανάλωση της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για όλο το 2017, οι πωλήσεις των σούπερ-μάρκετ αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 3,6% σε σύγκριση με το 2016.

Την αρνητική εικόνα στο λιανεμπόριο επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τα οποία 1.202 επιχειρήσεις διέκοψαν τη λειτουργία τους το 2016, ενώ δημιουργήθηκαν 1.135.

Αρνητικά μηνύματα στέλνει και η αγορά καυσίμων, καθώς το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου η ζήτηση μειώθηκε κατά 4%.

http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου