Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Είστε όντως τόσο καλοί άνθρωποι όσο νομίζετε;


     Όλοι, αν μας ρωτήσουν, θα πούμε για τους εαυτούς μας πως είμαστε πολύ καλοί άνθρωποι.     Ποιος είναι όμως πραγματικά ένας καλός άνθρωπος;

Είναι απαραίτητα καλος αυτός που θα δώσει φαγητό σε έναν άστεγο ή θα δώσει αίμα; Επιστήμονες προσπάθησαν να δώσουν μια έγκυρη απάντηση.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Goldsmiths που υπάγεται στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ζήτησαν, για λογαριασμό της αεροπορικής εταιρείας Monarch Airlines, από 100 εθελοντές να συμπληρώσουν μία σειρά από ερωτηματολόγια και τεστ. Σκοπός τους ήταν να καθορίσουν πόσο καλοί πίστευαν ότι είναι.

Στη συνέχεια, τους έδωσαν μία λίστα με καλές πράξεις και τους ρώτησαν πόσο συχνά έκαναν κάθε μία από αυτές.

Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ, Τζόναθαν Φρίμαν και η συνάδελφός του Εύα Φεράρι, διαπίστωσαν πως το 98% των εθελοντών τους όχι μόνο πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικά καλοί, αλλά ότι ανήκουν στο 50% που είναι καλύτεροι απ’ όλους.

Ωστόσο, τα δύο τρίτα παραδέχτηκαν ότι σχεδόν ποτέ δεν βοηθούν έναν ξένο όταν τον βλέπουν να πασχίζει για να κουβαλήσει τις βαριές σακούλες του σούπερ μάρκετ.

Επιπλέον, οι πέντε στους έξι είπαν ότι σπανίως δίνουν χρήματα σε ξένους και μόνο το 25% είπαν ότι είναι αιμοδότες ή ότι βοηθούν τους ηλικιωμένους ή τους αναπήρους να διασχίσουν το δρόμο.

Στην πραγματικότητα, η πιο συχνή καλή πράξη που κάνει η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων είναι να δίνουν οδηγίες όταν τους τις ζητά κάποιος περαστικός στο δρόμο – έπεται το να κρατούν την πόρτα για να περάσει κάποιος και το να προσφέρουν τη θέση τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τώρα λοιπόν κάντε στον εαυτό σας την ερώτηση ξανά. Πόσο καλοί άνθρωποι πιστεύετε πως είστε;

Πηγή: healthview.gr

http://www.klik.gr/gr/el/brain-storm/eiste-ontos-toso-kaloi-anthropoi-oso-nomizete/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου