13 Μαΐου, 2017

Η οικογένεια Τσουκάτου από την Αχαΐα και τα σοκολατάκια τους που εντυπωσίασαν στα Όσκαρ, στα Έμμυ και στο Λευκό Οίκο

Η οικογένεια Τσουκάτου από την Αχαΐα και τα σοκολατάκια τους που εντυπωσίασαν στα Όσκαρ, στα Έμμυ και στο Λευκό Οίκο Η εταιρεία Zoe’s Chocolates έχει δημιουργήσει σοκολατάκια για την Όπρα και για τον γάμο του Ζακ ΓαλυφιανάκηΗ εταιρεία Zoe’s Chocolates είναι μια οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς με ρίζες στην Αχαΐα και το Λεωνίδιο. Τα προϊόντα τους σερβίρονται από τα Όσκαρ μέχρι τα Emmy κι από τον Λευκό Οίκο μέχρι τη Σύνοδο των G8. Έχουν δημιουργήσει σοκολατάκια για την Όπρα, καθώς και σοκολατάκια κατά παραγγελία για τον γάμο του Ζακ Γαλυφιανάκη.
        Η Ζωή, ο Παντελής και ο Πέτρος Τσουκάτος είναι 3 αδέρφια που μαζί με τον πατέρα τους, Γιώργο, ξεκίνησαν την εταιρεία για να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση.

        Η θεία και ο θείος τους ήρθαν στην Αμερική από  την Ελλάδα στις αρχές του 1900. Άνοιξαν μια μικρή ζαχαροπλαστική επιχείρηση πουλώντας σοκολάτες με οικογενειακές συνταγές από ένα καρότσι στη Βαλτιμόρη. Ο πατέρας τους ήρθε για επίσκεψη και έμεινε τελικά. Δούλευε ως σεφ στο κατάστημα και τα αδέρφια μεγάλωσαν μέσα στα αρώματα της σοκολάτας.
«Ο πατέρας μας είναι από το Λεωνίδιο στη Πελοπόννησο και η μητέρα μας από μια κοντινή πόλη. Παρόλο που μεγαλώσαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι γονείς μας, μας πήγαιναν για όλο το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Έτσι είχαμε την τύχη να κρατήσαμε επαφή με τα ξαδέρφια μας και την υπόλοιπη οικογένεια» δηλώνει η Ζωή Τσουκάτου σε συνέντευξη της στο ellines.com
        Μετά από τις σπουδές τους και τη δραστηριοποίηση τους σε άλλους τομείς, τα αδέρφια αποφάσισαν πως έπρεπε να συνεχίσουν την παράδοση, καθώς αγαπούσαν τόσο πολύ την επιχείρηση μέσα στην οποία ουσιαστικά μεγάλωσαν. Έτσι, το 2007 ανοίγουν την εταιρεία Zoe’s Chocolate. Μια εταιρεία που συνδυάζει την παράδοση της οικογένειας με τις μοντέρνες τάσεις και υλικά. Αντλούν έμπνευση από την Μεσογειακή τους κληρονομιά. Τα σοκολατάκια Μπακλαβά, Φυστίκι του Αιγαίου και Σουσάμι-Ταχίνι είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα και από τα αγαπημένα των πελατών.
             “Δεν θέλαμε να ακολουθήσουμε τις τάσεις, θέλαμε να τις δημιουργήσουμε. Για να το επιτύχουμε αυτό, αναζητήσαμε την έμπνευση στην καταγωγή μας και δημιουργήσαμε την δική μας μεσογειακή σειρά από σοκολάτες. Η οποία περιλαμβάνει γεύσεις όπως ο μπακλαβάς, το ρόδι, το φιστίκι Αιγαίου και μαυροδάφνη. Επίσης δημιουργήσαμε τη γεύση ελληνικό γιαούρτι και μέλι σε ζαχαρωτό που πρόσφατα κέρδισε το βραβείο Good Food Award. Οι γεύσεις των ελληνικών γλυκών είναι σίγουρα μια έμπνευση για τις σοκολάτες μας. Αυτές είναι γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε και αγαπάμε” τονίζει η Ζωή.
           Με περισσότερες από 50 διαφορετικές γεύσεις στο γλυκό ρεπερτόριο τους, η οικογένεια Τσουκάτου συνεχώς δημιουργεί νέες σοκολατένιες εμπειρίες.
ΠΗΓΗ http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/441825

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου