29 Μαΐου, 2017

ΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ ΓΙΑ ΛΑΝΘΙΜΟ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΟΥ.

Φεστιβάλ Καννών: Βραβείο σεναρίου στους Λάνθιμο και Φιλίππου για το 'Ιερό Ελάφι'
Το "The Killing of a Sacred Deer" έκλεψε την παράσταση στο 70ο Φεστιβάλ Καννών. "Ευχαριστώ για αυτό το ωραίο δώρο", η πρώτη δήλωση του Λάνθιμου. Στο "The Square" ο Χρυσός Φοίνικας. Τα υπόλοιπα βραβεία

Το βραβείο σεναρίου απονεμήθηκε στον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου για το «The Killing of a Sacred Deer», στο επετειακό 70ό Φεστιβάλ Καννών, το οποίο μοιράστηκαν με την Λιν Ράμσεϊ για το «You Were Never Really Here».

"Ευχαριστώ την κριτική επιτροπή για αυτό το ωραίο δώρο" είπε ο Έλληνας σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το βραβείο του ενώ η Ράμσεϊ δήλωσε πολύ συγκινημένη για τη βράβευσή της.

Πρόκειται για την τρίτη ταινία του Έλληνα δημιουργού που προβάλλεται στο γαλλικό φεστιβάλ. Το «The Killing of a Sacred Deer», αφορά στην σχέση ενός πετυχημένου καρδιοχειρουργού με ένα νεαρό αγόρι το οποίο έχει πάρει υπό την προστασία του, και του οποίου η συμπεριφορά καταλήγει να απειλεί ολόκληρη την οικογένειά του.

(Photo by Arthur Mola/Invision/AP)

Η ταινία ετοιμάζεται για τη διεθνή πορεία της στα υπόλοιπα φεστιβάλ του κόσμου και στους κινηματογράφους, ενώ έχει ήδη λάβει διανομή για την Αμερική τον Νοέμβριο.

http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/cinema/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου