08 Μαΐου, 2017

Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ !!!!

 Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !
http://tvxs.gr/news/ 
      Επισείοντας την απειλή της Κίνας ή του Ισλαμικού Κράτους, ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να ενισχύσει σε ανθρώπινο δυναμικό τις ένοπλες δυνάμεις, να εκσυγχρονίσει το πυρηνικό οπλοστάσιό τους, να αποκτήσει καινούργια πολεμικά πλοία και αεροπλάνα. 
Με τον τρόπο αυτό, υιοθετεί τη στρατηγική του Ψυχρού Πολέμου που χρησιμοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα: την υποδαύλιση του φόβου για τον αντίπαλο προκειμένου να αυξηθούν οι στρατιωτικές δαπάνες.
      Όσο για τον αμερικανικό αμυντικό προϋπολογισμό, αφού υπέφερε από τη μείωση των στρατιωτών σε Ιράκ και Αφγανιστάν, γνωρίζει νέα άνθηση. Το 2016, οι αμυντικές δαπάνες έφθασαν τα 583 δισ. δολάρια. Για να δικαιολογήσει το ποσό, το Πεντάγωνο επικαλέστηκε την ανάγκη απάντησης στη «ρωσική επιθετικότητα». 
       Παρά τους 480.000 στρατιώτες του, ο αμερικανικός στρατός ξηράς, γνωστός για τις μνημειώδεις σπατάλες του (λεκάνες τουαλέτας αντί 640 δολαρίων, μηχανές καφέ αντί 7.622 δολαρίων), διαθέτει περιορισμένο επιχειρησιακό δυναμικό. 
       Μόνο ο προϋπολογισμός του αμερικανικού στρατού ξηράς, δηλαδή περίπου 150 δισ. δολάρια, είναι διπλάσιος από τις δαπάνες που η Ρωσία αφιερώνει συνολικά στις ένοπλες δυνάμεις της. Οι αδυναμίες σε όρους προβολής της στρατιωτικής ισχύος εξηγούνται πρωτίστως από τις προτεραιότητες του Πενταγώνου, το οποίο ασχολείται λιγότερο με τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες και περισσότερο με τις εσωτερικές διαμάχες για την κατανομή των κονδυλίων του αμυντικού προϋπολογισμού και τις πιέσεις των βιομηχανιών όπλων, οι οποίες θεωρούν καθήκον τους να προσλαμβάνουν τους στρατηγούς με «τέσσερα αστέρια» μόλις αποστρατεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου