14 Μαΐου, 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! H Microsoft κυκλοφορεί επείγουσα ενημέρωση για Windows XP!

          Για να εμποδίσουν τις συνεχιζόμενες επιθέσεις H Microsoft κυκλοφορεί επείγουσα ενημέρωση για Windows XP

Giorgos /inet May 13, 2017 7:48 pm

          Ναι ενημερώσεις και για τα Windows XP: Η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε μια επείγουσα ενημερωμένη έκδοση για σχεδόν όλες τις εκδόσεις των Windows για να εμποδίσουν τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με το ransomware της WannaCry (από τη Microsoft αναγνωρίζεται ως Ransom: Win32/WannaCrypt).

          Έτσι ακόμα και οι χρήστες των Windows XP, και Windows Server 2003 μπορούν να κατεβάσουν την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας από το Microsoft Update Catalog, παρόλο που η εταιρεία έχει σταματήσει να υποστηρίζει αυτές τις εκδόσεις.

         Η Microsoft συστήνει σε όλους να ενημερώσουν τα συστήματά τους το συντομότερο δυνατόν, δεδομένων του αυξανόμενου αριθμού επιθέσεων.

          Οι λοιμώξεις από το WannaCry πρωτοεμφανίστηκαν χθες στην Ευρώπη, με στοχοθετημένες οργανώσεις σε διάφορες χώρες. Το Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας χτυπήθηκε σοβαρά από το ransomware, το οποίο αργά την Παρασκευή άρχισε να διαδίδεται και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

          Η λοίμωξη βασίζεται σε ευπάθεια των Windows που ανακάλυψε αρχικά η NSA και διέρρευσε νωρίτερα αυτό το έτος από την ομάδα Shadow Brokers. Η Microsoft εξήγησε ότι οι εκδόσεις των Windows που εξακολουθούν να υποστηρίζονται, (Windows 7, 8.1 και 10), είναι ασφαλείς με τις τελευταίες ενημερώσεις που έχουν εγκατασταθεί.

         Από την άλλη πλευρά, τα Windows XP, ο Windows Server 2003 και το Windows 8 δεν υποστηρίζονται πλέον και δεν έλαβαν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, οπότε η Microsoft αποφάσισε να δημοσιεύσει αυτήν την ενημερωμένη έκδοση επείγουσας ανάγκης, δεδομένης της κλίμακας της επίθεσης.

          “Γνωρίζουμε επίσης ότι ορισμένοι από τους πελάτες μας τρέχουν εκδόσεις των Windows που δεν λαμβάνουν πλέον mainstream υποστήριξη. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι πελάτες δεν θα έχουν λάβει την προαναφερθείσα ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο. Δεδομένου του δυνητικού αντίκτυπου στους πελάτες και τις επιχειρήσεις τους, αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε την ενημέρωση ασφαλείας για πλατφόρμες με προσαρμοσμένη υποστήριξη, Windows XP, Windows 8 και Windows Server 2003” αναφέρει η Microsoft.

          “Η απόφαση αυτή βασίστηκε σε μια αξιολόγηση της κατάστασης, έχοντας κατά νου, την αρχή της προστασίας του οικοσυστήματος των πελατών maw συνολικά”.

          Η εταιρεία συνεχίζει να δηλώνει ότι ορισμένες επιθέσεις χρησιμοποιούν τακτικές ηλεκτρονικού “ψαρέματος” με κακόβουλα συνημμένα, οπότε οι χρήστες θα πρέπει να αποφύγουν το άνοιγμα αυτών των αρχείων, ειδικά εάν προέρχονται από μη αξιόπιστες ή άγνωστες πηγές.

          Οι ενημερώσεις έκτακτης ανάγκης για μη υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows υπάρχουν στα παρακάτω links:

Windows Server 2003 SP2 x64, Windows Server 2003 SP2 x86, Windows XP SP2 x64, Windows XP SP3 x86, Windows XP Embedded SP3 x86, Windows 8 x86, και Windows 8 x64.


 ΠΗΓΗ https://secnews.gr/157139/microsoft-emergency-update-4-windows-xp/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου