14 Μαΐου, 2017

Ο Steve McQueen πίστεψε στον Χριστό πριν από τον θάνατό του.

ΗΠΑ: Ο Steve McQueen πίστεψε στον Χριστό πριν από τον θάνατό του, αποκαλύπτει βιβλίο


         Ένας γνωστός Αμερικάνος ευαγγελιστής, ο GregLaurie, αποκάλυψε την ιστορία επιστροφής στον Χριστό του θρυλικού ηθοποιού Steve McQueenστο νεότερο βιβλίο του “Steve McQueen:The Salvation of an American Icon” (Steve McQueen: Η Σωτηρία ενός Αμερικάνικου Ειδώλου), το οποίο θα γίνει και ντοκιμαντέρ.


          Το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει επισήμως στις 13 Ιουνίου, ακολουθεί τη ζωή του διάσημου κινηματογραφικού αστέρος, που έμεινε γνωστός ως "King of Cool", με επιτυχημένες ταινίες όπως το "Magnificent Seven", το "Great Escape" και το "Bullitt".

        Ήταν οι θρυλικές σκηνές με τα κυνηγητά με τα αυτοκίνητα και τα παράτολμα ακροβατικά τουMcQueen που δημιούργησαν πολλούς οπαδούς, συμπεριλαμβανομένου του πάστορα Laurie.

         "Αυτή η ιστορία ήταν τόσο συναρπαστική για τόσους πολλούς, επειδή η μαγεία του SteveMcQueen συνεχίζεται μέχρι σήμερα", δήλωσε οLaurie στο Christian Post. "Ο Steve McQueen δεν ήταν cool επειδή οδηγούσε το αυτοκίνητο στοBullitt. Το αυτοκίνητο στο Bullitt ήταν cool επειδή το οδηγούσε ο Steve McQueen".

          "Παρά τη φήμη και τον πλούτο του, υπήρχε ένα κολοσσιαίο κενό στην καρδιά του, ένα τεράστιο χάσμα." Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν για πως ξεκίνησε ο McQueen, που γεννήθηκε στο σπίτι μιας αλκοολικής μητέρας και ενός πατέρα που τον εγκατέλειψε, και βρέθηκε στην λάθος πλευρά του νόμου πολλές φορές. Ο McQueen έτρεχε πίσω από κάθε απόλαυση που ο πλανήτης αυτός είχε να προσφέρει.

          Το βιβλίο ταξιδεύει μέσα από την παιδική ηλικία του McQueen, την κολοσσιαία του επιτυχία και την αδυσώπητη επιδίωξή του για σκοπούς έξω από το Χόλιγουντ, που τελικά τον οδήγησε στο να ασπαστεί τον χριστιανισμό λίγο πριν τον πρόωρο θάνατό του.

          Η σκληρή ζωή του McQueen (1930-1980) τον οδήγησε αρχικά να αναζητήσει το σκοπό της ζωής του στο Χόλιγουντ. Είχε τα καλύτερα και ταχύτερα αυτοκίνητα που μπορούσε να αγοράσει κανείς, πολλές γυναίκες, είχε δύο διαζύγια και τελικά βρέθηκε να δίνει τη δική του μάχη με τις καταχρήσεις ναρκωτικών και αλκοόλ, γεγονός που είναι γνωστό σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

          Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, ωστόσο, είναι ότι πριν από το θάνατό του το 1980 στην ηλικία των 50 ετών, ο McQueen πίστεψε στον Ιησού Χριστό.

          «Σε μια σημαντική στροφή προς το τέλος της ζωής του, ειρωνικά, λίγο πριν βρεθεί ότι είχε καρκίνο και ενώ ήταν ακόμα το κορυφαίο κινηματογραφικό αστέρι στη γη, ο Steve έκανε κάτι που μου έδειξε ότι ήταν πραγματικά ο πιο "cool" από όλους τους. Έγινε πιστός στον Ιησού Χριστό», δήλωσε ο Laurie, ο οποίος έχει ένα ακριβές αντίγραφο του 1967 Bullitt Mustang τουMcQueen.

        «Με πολλούς τρόπους, η ζωή μας έτρεχε παράλληλα. Δεν θέλω να πω ότι είμαι στο επίπεδο 'cool' του McQueen, αλλά και οι δύο είχαμε ταραγμένα παιδικά χρόνια, με πατέρες που έφυγαν από το σπίτι, και ανύπαντρες μητέρες και αρκετά προβλήματα. Οι ιστορίες μας αποκλίνουν γύρω στην ηλικία των είκοσι, όταν εγώ πίστεψα στον Ιησού Χριστό και ο McQueen πήγε στο Χόλιγουντ».

         «Το ντοκιμαντέρ είναι η ιστορία του McQueen, με τα δικά του λόγια, που φοβόταν ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να την μοιραστεί με τον κόσμο. Τώρα, σχεδόν σαράντα χρόνια μετά την αναχώρησή του για τον ουρανό, θα έχει τελικά αυτή την ευκαιρία».

        Σκηνοθέτη της ταινίας είναι ο Jon Erwin("Moms's Night Out", "Woodlawn", "OctoberBaby") και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με πολλούς από τους ίδιους ανθρώπους που αναφέρονται στο βιβλίο με ιδιαίτερη εμφάνιση σε έναν φανατικό οπαδό του Steve McQueen – τον Μελ Γκίμπσον. Η ταινία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου