16 Ιουνίου, 2017

Αυξάνονται σε 33 τα ολυμπιακά αθλήματα στους επόμενους Αγώνες

Διπλασιάζονται τα μικτά αγωνίσματα
Αυξάνονται σε 33 τα ολυμπιακά αθλήματα στους επόμενους Αγώνες
Αυξάνονται σε 33 τα ολυμπιακά αθλήματα στους επόμενους Αγώνες - Διπλασιάζονται τα μεικτά αγωνίσματα
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή γνωστοποίησε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 18 μικτά αγωνίσματα, Αγωνίσματα δηλαδή, στα οποία άνδρες και γυναίκες σχηματίζουν κοινές ομάδες.
Στο πλαίσιο της ισότητας των δύο φύλων και κατόπιν αιτήματος διαφόρων διεθνών ομοσπονδιών προς τη ΔΟΕ, οι 32οι Θερινοί Αγώνες θα περιλαμβάνουν μικτά αγωνίσματα σε στίβο (π.χ. σκυταλοδρομία 4Χ400μ), κολύμβηση (π.χ. 4Χ100μ μικτή σκυταλοδρομία), τρίαθλο (σκυταλοδρομία) και πινγκ πονγκ (μικτό διπλό).
Επίσης αποφασίστηκε η προσθήκη ορισμένων αγωνισμάτων, όπως τα 800μ ανδρών στην κολύμβηση και τα 1.500μ ελεύθερο γυναικών, το 3x3 στο μπάσκετ, το freestyle BMX για άνδρες και γυναίκες, ενώ αφαιρούνται και κάποια αγωνίσματα, με συνέπεια πχ. η πυγμαχία ανδρών να χωριστεί σε 8 κατηγορίες (από 10) και των γυναικών σε 5 (από 3).
Συνολικά, οι Αγώνες θα μεγαλώσουν κατά 15 αγωνίσματα, θα υπάρξει μείωση αθλητών και αθλητριών κατά 285 άτομα, ωστόσο θα σημειωθεί και η μεγαλύτερη εκπροσώπηση του γυναικείου φύλου στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα μικτά αγωνίσματα αυξάνονται από εννέα σε 18, ενώ τα αθλήματα γίνονται 33, ήτοι πέντε παραπάνω (σόφτμπολ, καράτε, skateboarding, αναρρίχηση, σερφ) από εκείνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
«Τα νέα, εντυπωσιακά αγωνίσματα που εγκρίθηκαν, μαζί με τα νέα πέντε αθλήματα που προστέθηκαν στο Τόκιο 2020 πέρυσι, αντιπροσωπεύουν μία σταδιακή αλλαγή στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα. Είμαι ικανοποιημένος που οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα είναι πιο νεανικοί, πιο αστικοί και θα περιλαμβάνουν περισσότερες γυναίκες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν στις 24 Ιουλίου και να ολοκληρωθούν στις 9 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου