Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Οι συνεχείς περικοπές των συντάξεων δεν συνιστούν μεταρρύθμιση.

Βαρουφάκης: Όποιος πανηγυρίζει είναι είτε ψεύτης είτε υπάλληλος της Κομισιόν
      ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ......ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!

     Βαρουφάκης: Όποιος πανηγυρίζει είναι είτε ψεύτης είτε υπάλληλος της Κομισιόν.
 

Συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην πορεία της διαπραγμάτευσης και το αυριανό Eurogroup αλλά και την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή στις ευρωεκλογές του 2019 με το κίνημα
Αναφερόμενος στη νέα δανειακή δόση, στην οποία ευελπιστεί η Ελλάδα, ο Γ. Βαρουφάκης τονίζει: «Αυτό το καλοκαίρι θα πάρουμε 7,5 δις ευρώ για να τα επιστρέψουμε σε ΕΚΤ και ΕΜΣ. Τα χρήματα πηγαίνουν από τη μια τσέπη των δανειστών στην άλλη».
Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός σχολιάζει τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα: «Οι συνεχείς περικοπές των συντάξεων δεν συνιστούν μεταρρύθμιση. Περισσότερα σπίτια θα πεινάσουν και θα δαπανούν λιγότερα. Καταστήματα θα βάλουν λουκέτο, θα χαθούν θέσεις εργασίες και θα μειωθούν οι εισφορές στα συνταξιοδοτικά ταμεία. Πρόκειται για μια καταστροφή που ενισχύεται από μόνη της. Θα μπορούσατε εξίσου να ρίξετε μια βόμβα για να μειωθεί το συνταξιοδοτικό κόστος.
Τέλος ο Γ. Βαρουφάκης διαψεύδει όσους μιλούν για επιστροφή της Ευρώπης στην ανάπτυξη, αναφερόμενος στο παράδειγμα της Ελλάδας: «Η οικονομία συρρικνώνεται εδώ και χρόνια. Οι επενδύσεις σταθερά αρνητικές. Οι πιστώσεις σε επιχειρήσεις σε μηδενικά επίπεδα. Αν με αυτά τα δεδομένα πετυχαίνεις πλεόνασμα τότε αυτό σημαίνει ότι αντλείς χρήμα από μια εξαντλημένη οικονομία. (..) Όποιος πανηγυρίζει αυτή την κατάσταση είναι είτε αναλφάβητος, είτε ψεύτης, είτε εργάζεται για την Κομισιόν».
cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου