14 Ιουλίου, 2017

Συναγερμός ΕΟΦ - Προσοχή: Αυτό το πασίγνωστο φάρμακο αποσύρεται άρον άρον - «Κίνδυνος για καρδιά»

 
Ποιο φάρμακο αποσύρει ο ΕΟΦ;

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια Αρχή του Βελγίου, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων: «Stimulust» και «Original Extreme», που υπόσχονται θαύματα στη σ.....ξουαλική λειτουργία.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα, δεδομένου ότι παρουσιάζονται και πωλούνται μέσω διάφορων ιστοσελίδων, καθίσταται πιθανή η διάθεσή τους και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου, τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, χωρίς αυτή να αναγράφεται στην επισήμανση.

Η σιλδεναφίλη περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα με ένδειξη τη στυτική δυσλειτουργία και η χρήση της συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Η χρήση αυτών των μη εγκεκριμένων σκευασμάτων ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Επιπλέον ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση που ελήφθη μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης, στο προϊόν «Αmentus Plus» (μορφή: κάψουλες, ημερ. λήξης: 25/01/2019 και 29/03/2019, διανομέας: άγνωστος).

Βρέθηκε, μετά από εργαστηριακούς ελέγχους, να περιέχεται η δραστική ουσία σιμπουτραμίνη, που έχει φαρμακευτική δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα και κατά της παχυσαρκίας, ουσία που αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες, λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη ουσία δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας. Επιπλέον το προϊόν παρουσιάζεται ως διατροφικό με φυτικές πρώτες ύλες (συμπλήρωμα διατροφής).

Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα.

Υπογραμμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2017/07/blog-post_7943.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου