07 Ιουλίου, 2017

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ?

ΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ   ΒΑΖΕΙ  POS  ΣΤΑ  ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ...ΔΕΚΑΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 300ΣΑΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ  ΝΑ  ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΟΙ ΣΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΦΗΝΟΙ ΣΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ?

Για «συνεπή δυσανεξία έναντι της νομιμότητας» κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την διευκρίνιση κύκλων του υπουργείου Οικονομικών ότι οι δικηγόροι είναι υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν POS παρά την αντίθετη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Οι δικηγόροι σε ανακοίνωση που έχει τον τίτλο «Ενοχλητικές αποφάσεις» αναφέρονται  και στα κυβερνητικά σχόλια για την απόφαση της Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα της παράτασης παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων υπογραμμίζουν πως «σε ένα κράτος δικαίου οι αποφάσεις των Δικαστηρίων και των Ανεξαρτήτων Αρχών, υπόκεινται μεν σε κριτική, γίνονται όμως σεβαστές από την εκτελεστική εξουσία. Σε αντίθετη περίπτωση ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες κυρώσεις, εν προκειμένω δε (για το ζήτημα των POS) οι αστικές, διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του ν. 2472/1997.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου