05 Ιουλίου, 2017

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ ?



Η Ρώμη προειδοποιεί την Αυστρία ότι θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στη μεταξύ τους σχέση στην περίπτωση που αποφασίσει να επιβάλλει συνοριακούς ελέγχους και αναπτύξει στρατό στα σύνορα, προκειμένου να σταματήσει τη εισροή μεταναστών.
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Μάρκο Μινίτι τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία κατεπείγουσα κατάσταση στο μεθοριακό πέρασμα Μπρένερ, στις Άλπεις, όπου θα εφαρμοστούν τα μέτρα. «Ειλικρινά αιφνιδιάστηκα από τα σχόλια του Αυστριακού υπουργού Άμυνας», του Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μινίτι. 
Η Αυστρία, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όταν ξέσπασε η προσφυγική κρίση στα τέλη του 2015, επανέφερε τους ελέγχους στα σύνορά της με την Ουγγαρία και είχε ανακοινώσει ότι ήταν έτοιμη να κάνει το ίδιο και στα σύνορα με την Ιταλία. 
Από τους χιλιάδες μετανάστες που αποβιβάζονται κάθε εβδομάδα στην Ιταλία, ορισμένοι προσπαθούν να φτάσουν στη βόρεια Ευρώπη περνώντας από τη διάβαση του Μπρένερ. Όμως ο αριθμός των διελεύσεων παραμένει μικρός και σταθερός, μολονότι στην Ιταλία έχουν φτάσει από τις αρχές Ιανουαρίου περίπου 85.000 άνθρωποι. 
Σύμφωνα με τον Χέλμουτ Τόματς, τον επικεφαλής της αστυνομίας του Τιρόλου, 15-25 μετανάστες εντοπίζονται σε καθημερινή βάση και περίπου 40 τα Σαββατοκύριακα. Δεν διευκρίνισε πόσοι από αυτούς στέλνονται πίσω στην Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου