20 Αυγούστου, 2017

Ιαβερης : "Το κράτος πρέπει να ανάγει σε πρώτο πολιτικό θέμα τον θάνατο των νέων στα τροχαία"














ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Ιαβέρης για τροχαία δυστυχήματα: Είμαστε τρομοκράτες από ανοησία

Στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή Live News με τον Δημήτρη Χατζηνικόλα, μίλησε ο Αναστάσιος Μαρκουίζος, γνωστός και με το παρατσούκλι "Ιαβέρης" από τη θητεία στους αγώνες αυτοκινήτων. Ο κ. Μαρκουίζος αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενσκύψουμε πάνω από το θέμα των τροχαίων δυστυχημάτων και να αλλάξουμε οδηγική συμπεριφορά. "Το κράτος πρέπει να ανάγει σε πρώτο πολιτικό θέμα τον θάνατο των νέων στα τροχαία" ανέφερε χαρακτηριστικά. Έρευνες δείχνουν άλλωστε πως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αύξηση τροχαίων κατά 60%.

Αντίστοιχα, συνέχισε, "κι ο πολίτης πρέπει να έχει αυτοεκτίμηση και να καταλαβαίνει πόσο πολύτιμος είναι για την οικογένειά του κι ότι πρέπει να γυρίσει πίσω σώος. Ο Ιαβέρης έκανε έναν παραλληλισμό της οδηγικής συμπεριφοράς με τα τρομοκρατικά χτυπήματα με αυτοκίνητα σε όλη την Ευρώπη και με αφορμή την επίθεση στη Βαρκελώνη την περασμένη Πέμπτη.

"Είμαστε τρομοκράτες από ανοησία" σχολίασε και πρόσθεσε: "Οι φρενοβλαβείς του Isis γνωρίζουν ότι το όχημα είναι εν δυνάμει φονικό όπλο και εμείς δεν λέμε να το καταλάβουμε" ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακούστε όλη τη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο.
Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο NEWS24/7, ο Ιαβέρης έκανε λόγο για την αναγκαία αλλαγή φιλοσοφίας και όσα τραγικά έπονται ενός τροχαίου, από τον θάνατο και τον αποχωρισμό του αγαπημένου ανθρώπου σε μία τελετή φρίκης, μέχρι το να τον έχεις ήδη αποχωριστεί, "βλέποντας το στήθος του να ανεβοκατεβαίνει, ενώ εκείνος είναι ένας ζωντανός νεκρός".

Τι φταίει για το γεγονός ότι ενώ άλλες χώρες έχουν επιτύχει σημαντική μείωση στα τροχαία, η Ελλάδα τα τελευταία 60 χρόνια έχει 60% αύξηση; Η παιδεία, τα λανθασμένα κι επικίνδυνα πρότυπα που αντιγράφουν τα παιδιά και ο ρόλος των πολιτικών και των ΜΜΕ, που απαξιώνουν την είδηση ενός τροχαίου. "Ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται στην κουλτούρα του καθ'οδόν", λέει μεταξύ άλλων ο κ. Μαρκουίζος, προτείνοντας εξοντωτικές οικονομικά και ψυχολογικά ποινές και πρόστιμα, για να μην αφήσει άλλος την τελευταία του πνοή στους δρόμους.Τα θύματα, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 80% είναι άνθρωποι μικρότεροι των 35 ετών

"Κανείς δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της εξόντωσης των πολιτών, καθώς τα θύματα, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 80% είναι άνθρωποι μικρότεροι των 35 ετών, που σημαίνει ότι όσοι πεθαίνουν σε αυτές τις ηλικίες, πεθαίνουν πριν κάνουν παιδιά. Το μέγιστο πρόβλημα είναι αυτό, μιλάμε για μείωση πληθυσμού. Γιατί αυτοί που φεύγουν ή αυτοί που σακατεύονται και μένουν ανάπηροι, παθαίνουν αυτά τα τραγικά, πριν γεννήσουν. Κι αυτό λέγεται γενοκτονία. Κι όταν καθόμαστε με σεβασμό μπροστά στη Γενοκτονία των Ποντίων, πρέπει να καθόμαστε με σεβασμό και μπροστά στη γενοκτονία των Ελλήνων σήμερα" σχολίαζε τότε ο κ. Μαρκουίζος

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr


http://policenet.gr/article/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου