26 Σεπτεμβρίου, 2017

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ !!!

Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε γιατί η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει ποτέ ενεργειακός κόμβος



Τον λόγο που η Τουρκία δεν πρέπει ποτέ να γίνει ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης, αντιθέτως, πρέπει πάση θυσία οι αγωγοί να την παρακάμψουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επιβεβαίωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος τη Δευτέρα στο δημοψήφισμα στο ιρακινό Κουρδιστάν, στο οποίο αντιτίθεται σφόδρα όπως και στην προοπτική δημιουργίας ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, απείλησε να κλείσει τους αγωγούς που μεταφέρουν το κουρδικό πετρέλαιο μέσα από το έδαφος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Hurriyet, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε αναφερόμενος στις κυρώσεις που θα επιβάλει στο ιρακινό Κουρδιστάν:
«Μέσα στην εβδομάδα αυτή θα ανακοινώσουμε και τα άλλα απαραίτητα μέτρα [σ.σ. κυρώσεις]. Ύστερα από αυτά θα κλείσει η [σ.σ. συνοριακή] είσοδος και έξοδος. Να δούμε πώς θα μεταφέρουν το πετρέλαιο. Εμείς έχουμε την βαλβίδα. Όταν κλείνουμε την βαλβίδα, όλα τελειώνουν. Αυτοί που διοικούν την χώρα [σ.σ. ιρακινό Κουρδιστάν], πρέπει να σκεφθούν τα πάντα από το άλφα μέχρι το ωμέγα».
Η φράση «εμείς έχουμε την βαλβίδα. Όταν κλείνουμε την βαλβίδα, όλα τελειώνουν» είναι η μεγαλύτερη παραδοχή και συνάμα απόδειξη γιατί δεν πρέπει ποτέ να περάσει το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου με αγωγό μέσα από την Τουρκία και γιατί ο υποθαλάσσιος αγωγός EastMed είναι η μόνη ασφαλής οδός για την τροφοδοσία της Δύσης.
Φαντάζεστε έναν Ερντογάν ή τον οποιοδήποτε διάδοχό του (η αλαζονεία είναι γνώρισμα όλης της τουρκικής πολιτικής ελίτ), να απειλεί και να εκβιάζει την Ευρώπη ότι θα της κλείσει την βαλβίδα γιατί είναι… δικιά του; Εδώ με ένα μεταναστευτικό -που ο ίδιος προκάλεσε- και όλη την ώρα εκβιάζει, φανταστείτε τι θα κάνει εάν κρατά στα χέρια του και τις βαλβίδες της Ευρώπης.
Το καλό με τον Ερντογάν είναι ότι ενώ προσπαθεί να κρυφτεί η αμετροέπειά του δεν τον αφήνει και πάντα «μαρτυρά» τις προθέσεις του έμμεσα ή άμεσα.
Η Τουρκία αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ένα πρόβλημα που απαιτεί «χειρουργική» λύση, αλλιώς η απειλή που συνιστά για την Ευρώπη και τον πολιτισμένο κόσμο δεν θα αργήσει ο καιρός που θα γίνει πράξη.
http://www.efenpress.gr/2017/09/blog-post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου