03 Σεπτεμβρίου, 2017

Απαλλαγείτε από ψείρες και κόνιδες



Οι ψείρες και οι κόνιδες αποτελούν έναν μπελά για τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, με αποτέλεσμα να έχουν πολλαπλασιαστεί στο τριχωτό της κεφαλής. Όπως και να ’χει, υπάρχουν αποδεδειγμένα αποτελεσματικές λύσεις για να απαλλαγείτε από την παρουσία τους.

Οι κόνιδες εντοπίζονται ευκολότερα, έχουν άσπρο ή γκρίζο-άσπρο χρώμα και μοιάζουν με πιτυρίδα. Σε αντίθεση όμως με την πιτυρίδα απομακρύνονται πολύ δύσκολα από την τρίχα. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να απαλλαγείτε από την μόλυνση, είναι να περνάτε όλα τα μαλλιά με ειδική, πολύ λεπτή χτένα. Μόνο με αυτό τον τρόπο αφαιρείται αποτελεσματικά η κόνιδα και σταματάει η αναπαραγωγική διαδικασία που έχουν οι ψείρες.

Επιπλέον, υπάρχουν διάφορες θεραπείες, τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε. Οι κλασικές αγωγές κατά των ψειρών περιέχουν εντομοκτόνους χημικές ουσίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Λόγω ευρείας και ακατάλληλης χρήσης αυτών των σκευασμάτων, οι ψείρες αναπτύσσουν αντίσταση ενάντια σε αυτά με βάση τις εντομοκτόνους ουσίες. Αυτό συμβαίνει επειδή με το πέρασμα των ετών, έχουν βρει τρόπο να επιβιώνουν σε αγωγές, οι οποίες παλιότερα ήταν αποτελεσματικές. Οι αγωγές αυτές μπορεί επίσης να προκαλέσουν ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής. Οι αγωγές χωρίς εντομοκτόνο περιέχουν αιθέρια έλαια ή σιλικόνη και σε κάποιες περιπτώσεις ένα συνδυασμό αυτών των δύο. Λειτουργούν αποτελεσματικά, φράζοντας το αναπνευστικό σύστημα του παρασίτου και αυτό πεθαίνει γρήγορα από ασφυξία. Ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης εξασθενεί την αντοχή των ψειρών στη θεραπεία, ακόμα και σε μακροπρόθεσμη βάση.

http://www.sofokleousin.gr/archives/354919.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου