17 Οκτωβρίου, 2017

Ή παπάς- παπάς, ή ζευγάς-ζευγάς;

Kαι αν ζούσε ο Χριστόδουλος θα σας έλεγε…'' με τι μούτρα θα τους ξαναδείτε'';;

Σχόλιο του Κοινοβουλευτικού μας συντάκτη…
Αφορμή για το σχόλιο αυτό, έδωσε η εικόνα που αντίκρυσα προχθές στην τηλεόραση, κατά την αναμετάδοση της θείας Λειτουργίας από τη Θεσσαλονίκη, τον υπουργό κ. Αμανατίδη, να λαμβάνει με σεβασμό και αρχιερατικό χειροφίλημα το αντίδωρο από τα χέρια του Παναγιωτάτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου και του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων Στεφάνου.
Υπάρχουν στιγμές στην ζωή μας που πρέπει να λάβουμε γενναίες αποφάσεις, ειδικά όσοι ασχολούνται με τον δημόσιο βίο και μάλιστα με την πολιτική και ακόμα περισσότερο αυτοί που έχουν το προνόμιο να έχουν λόγο και θέση τόσο στη νομοθετική όσο και στην εκτελεστική εξουσία της χώρας μας ..όπως ο κ. Αμανατίδης και μερικοί ακόμη υπουργοί …την συγκεκριμένη χρονική στιγμή- γιατί σίγουρα δεν θάναι επ´άπειρον.
Δόθηκε η ευκαιρία σε όλους εσάς, με την κατάθεση του τόσο σοβαρού νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου –σύμφωνα με το οποίο, όποιος ή όποια συμπληρώσει το 15ο έτος, μπορεί να προβαίνει σε αυτή την αλλαγή– να κάνετε την διαφορά και να πείτε ένα δυνατό.. όχι ακόμη!
Όλοι εσείς που περηφανευόσαστε και προσπαθείτε με κάθε τρόπο και με τις κολλητές σχέσεις που έχετε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και με τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας ,ώστε να δείχνετε ότι είσαστε πιστά τέκνα ,όπως ακριβώς είναι και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας–παρά την «φιλότιμη»προσπάθεια που καταβάλουν οι πολιτικοί σας σύντροφοι για να διαρραγεί αυτή η σχέση μεταξύ πολιτείας και εκκλησίας– περιμέναμε να δείξετε ένα διαφορετικό πρόσωπο.
Θα περιμέναμε από όλους εσάς να είσαστε μπροστάρηδες και με στεντόρεια την φωνή, ορμώμενοι από την βαθειά σας πίστη, να ξεκαθαρίσετε από την αρχη ότι με κανένα τρόπο δεν πρόκειται να ψηφίσετε αυτό το «έγκλημα», κατά της νεολαίας και της κοινωνίας της πατρίδας μας , όταν μάλιστα σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα είναι κάθετα αντίθετη με αυτή την εξευτελιστική της ανθρώπινης ύπαρξης πράξη.
Άντε και αυτούς τους αγνοήσατε! Αγνοήσατε, όμως,και την επίσημη θέση της Εκκλησίας για την οποία λέγεται με υπερηφάνεια μάλιστα πόσο πιστό μέλος αυτής είσαστε!! Αγνοήσατε επίσης και την Αγιορείτικη κοινότητα – την οποία συχνά-πυκνά, επισκεπτόσαστε προφανώς για λόγους δημοσίων σχέσεων– η οποία Κοινότης εξέδωσε για το θέμα αυτό, μία ακόμη πιο σκληρή ανακοίνωση από την Εκκλησία της Ελλάδος.
Αλήθεια, πώς θα μπορέσετε να ξαναδιαβείτε το κατώφλι στο Περιβόλι της Παναγιάς και αν ζούσε ο Χριστόδουλος θα σας έλεγε…» με τι μούτρα θα τους ξαναδείτε»;;
Επιλέξατε όλοι όσοι λέτε ότι θρησκεύεστε, αντί της αξιοπρεπείας σας ,την πρόσκαιρη εφήμερη πολιτική ησυχία σας την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας σας, η οποία όμως θα φέρει δεινά σε αυτό τον τόπο. Γιατί η Ορθόδοξη Ελλάδα, δεν είναι ούτε Αγγλία, ούτε Γαλλία, ούτε Ολλανδία για να προσαρμοστούμε τόσο γρήγορα και απερίσκεπτα στις επιταγές της Ευρώπης, όπως βιάζεται να μας πείσει ο καθ´ύλην αρμόδιος υπουργός κ. Κοντονής. Έχουμε καιρό για τόσο προοδευτικούς νόμους που θα διαλύσουν ο,τι έχει απομείνει σε αυτό τον τόπο: την κοινωνία και το κύτταρο αυτής την οικογένεια!! Ή μήπως αυτός είναι ο στόχος αυτών των μεταρρυθμίσεων; Όταν η Ελλάδα υποφέρει και ο λαός βασανίζεται, η Ευρώπη μας ζητά να περάσουμε με συνοπτικές διαδικασίες νόμους που θα μας διαλύσουν ως κοινωνία!
Και εδώ ήταν το κομβικό σημείο για να πατήσετε πόδι, όλοι εσείς που λέτε ότι θρησκεύεστε! Αλλά όχι μόνο δεν το κάνατε,αλλά μεταβληθήκατε και σε υποστηρικτές αυτών των καινοφανών για την Ελλάδα μεταρρυθμίσεων.
Χρειαζόσαστε επειγόντως μία συνάντηση… με τον πνευματικό σας…! Αν έχετε….!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου