19 Οκτωβρίου, 2017

Το ωραιότερο ψαροχώρι της Ελλάδας βρίσκεται σε χερσόνησο που μπαίνει ένα χιλιόμετρο μέσα στη θάλασσα

Αποτελεί το νότιο-ανατολικότερο άκρο της Μακεδονίας, ενώ βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του Νομού Καβάλας, απέχοντας μόλις 6 ναυτικά μίλια από το καταπράσινο νησί της Θάσου.

Εμφανίστηκε ως ένα ψαροχώρι στις αρχές του περασμένου αιώνα και σήμερα έχει μετατραπεί σε γνωστό θέρετρο με αρκετά ξενοδοχεία και πολλά διαμερίσματα για διακοπές.

Στη Κεραμωτή θα ξεφύγεις από το θόρυβο των μεγάλων πόλεων, θα βυθιστείς στην ηρεμία του καταγάλανου Αιγαίου, θα απολαύσεις την απίστευτη θέα στο γραφικό νησί της Θάσου και θα χαρείς την παρθένα ύπαιθρο και το μικρό δάσος με τα 
πεύκα.

Αλλά αυτό που την κάνει πραγματικά ξεχωριστή είναι η θέση της. Βρίσκεται πάνω σε μια χερσόνησο που μπαίνει ένα χιλιόμετρο μέσα στη θάλασσα!

Με αφετηρία το λιμάνι της Κεραμωτής, μεγάλα αλιευτικά σκάφη, ανεμότρατες και γρι-γρι, προμηθεύουν την ευρύτερη περιοχή με άφθονα αλιεύματα από το Θρακικό πέλαγος.
  Ονομαστά είναι τα μυδοτροφεία της Κεραμωτής, καθώς και οι ιχθυοπαραγωγικές μονάδες στις λιμνοθάλασσες της περιοχής

Ευρύτερα γνωστή είναι για τις τεράστιες παραλίες της, με θαυμάσιες αμμουδιές σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Στη πόλη και στα περίχωρά της, υπάρχουν περισσότερα από 10 χιλιόμετρα άνετες και καθαρές παραλίες, βραβευμένες με τη «γαλάζια σημαία» για την ασφάλεια, την καθαριότητα και την καλή οργάνωση.

Η θάλασσα της Κεραμωτής είναι ρηχή και ήρεμη, το νερό είναι σχεδόν πάντα ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου