21 Νοεμβρίου, 2017

Ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σπάρτη


Τα Εισόδια της Θεοτόκου τίμησε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 η Εκκλησία μας και παράλληλα εόρτασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια Δοξολογία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Ακολούθησε ομιλία από την Ταγματάρχη Εφοδιασμού Μεταφορών Λαγοπάτη Αγγελική, η οποία, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τον άρρηκτο δεσμό της Ορθόδοξης Πίστης και ιδιαίτερα της Μεγαλόχαρης με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας.

Με την ολοκλήρωση της Δοξολογίας οι επίσημοι μετέβησαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων. Αμέσως μετά, στην Λέσχη Αξιωματικών Σπάρτης, δόθηκε μικρή δεξίωση.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αντιδήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Δημήτριος Αποστολάκος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου συνοδευόμενος από αξιωματικούς του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Γεώργιος Μαρουδάς, ο Προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Πέτρος Νταλιάνης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Το απόγευμα της παραμονής ο σεπτός Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στη Μέλισσα της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου