21 Νοεμβρίου, 2017

Πως επηρεάζει την ψυχολογία ο χριστουγεννιάτικος στολισμός


Τα Χριστούγεννα είναι μόλις πέντε εβδομάδες μακριά και οι περισσότεροι έχουν ήδη τοποθετήσει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τους στο σπίτι.

Το καλύτερο διάστημα για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι 40 μέρες περίπου πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά έχουμε παρατηρήσει ότι κάθε χρόνο ο κόσμος στολίζει όλο και νωρίτερα το σπίτι του.

Και ειδικά αν έχει μικρά πιτσιρίκια που ζητούν από τους γονείς τους να μπουν νωρίτερα σε αυτή την ευχάριστη διαδικασία.

Τα social media έχουν μπει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων και οι περισσότεροι έχουν ποστάρει στο προφίλ τους το δικό τους χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο και έτσι εξηγείται που ο περισσότερος κόσμος θέλει να στολίσει από αρχές Νοεμβρίου.

Οι ημέρες των Χριστουγέννων φέρνουν τόση χαρά που αρκούν για να «γεμίσουν οι μπαταρίες» για τους περισσότερους ανθρώπους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, λένε οι ειδικοί.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με έρευνες τις ημέρες των γιορτών ποικίλα ερεθίσματα και καταστάσεις προκαλούν στον ανθρώπινο εγκέφαλο ευφορία: η διάθεση για προσφορά και αγάπη, αλλά και η διάθεση για ξεκούραση, ή απλά διασκέδαση.

Η αναμονή των Χριστουγέννων δίνει από μόνη της ισχυρά κίνητρα για θετικές σκέψεις και συναισθήματα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να θέλουν να βάλουν θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι τους στολίζοντάς το.

Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και πίεση, οι άνθρωποι επιθυμούν να συσχετιστούν με πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις φέρνουν στην επιφάνεια τα έντονα συναισθήματα της παιδικής τους ηλικίας, σημειώνουν οι ειδικοί.

Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι αναμνήσεις χαράς, ενθουσιασμού και ξεγνοιασιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου