19 Ιανουαρίου, 2018

Φασούλας: Πώς ο γιος μου νίκησε τον καρκίνο


Η εξομολόγηση του

Συγκλονίζουν τα λόγια του Παναγιώτη Φασούλα για τον καρκίνο του γιου του. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας αποφάσισε να μιλήσει στην εκπομπή της Κατερίνας Λάσπα (Real Talk που μεταδίδεται από το Nοvalife) για τη δραματική περιπέτεια της οικογένειάς του όταν ο 4χρονος Γιάννης διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία.

Σήμερα ο 18χρονος γιος του πρώην κορυφαίου σέντερ της Ευρώπης και της Μάσας Φασούλα είναι υγιής και μιλά για την περιπέτειά του δίνοντας θάρρος στα παιδιά με την ίδια ασθένεια. Μάλιστα ήταν εκείνος που προέτρεψε τον πατέρα του να κάνει το ίδιο.

“Εμείς δεν το λέγαμε για να μη φέρουμε τον Γιάννη σε δύσκολη θέση. Όμως μου το ζήτησε εκείνος, γιατί θέλει να γίνει γνωστό τώρα που έγινε 18 ετών”, αποκαλύπτει ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά στη συνέντευξη που θα μεταδοθεί απόψε και αποσπάσματά της δημοσιεύει η εφημερίδα Espresso.

“Στις 27 Δεκεμβρίου 2004, με το τσουνάμι της νοτιανατολικής Ασίας, διαγνώστηκε ο Γιάννης… Είναι πολύ πιο ισχυρό να θυμάσαι πότε ξεκίνησε χημειοθεραπεία το παιδί σου από το πότε έχεις επέτειο γάμου ή πότε εκλέχτηκες βουλευτής. Δεν είναι τόσα σημαντικά αυτά… Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σκεφτείς -για οποιονδήποτε άνθρωπο- ότι θα χάσεις το παιδί σου”, εξομολογήθηκε ο ίδιος.

“Διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία. Μπήκαμε στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού”, το οποίο είναι εξαιρετικό νοσοκομείο, με εξαιρετικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, και ξεκίνησε τις θεραπείες. Μείναμε τέσσερις μήνες. Έγινε μια επιπλοκή που δεν υπήρχε τρόπος να αντιμετωπιστεί. Η Μάσα αποφάσισε οτι πρέπει να πάμε στο παιδικό νοσοκομείο “Saint Jude” στο Μαϊάμι. Κινήσαμε γη και ουρανό για να μας δεχθεί, καθώς είναι πολιτική τους να μη δέχονται παιδιά που έχουν ήδη αρχίσει θεραπεία κάπου αλλού. Τετάρτη βράδυ μας δεχτήκανε και Παρασκευή πρωί φύγαμε με πτήση για Άμστερνταμμ κι από εκεί για Μέμφις, για να μείνουμε κανένα τρίμηνο, αλλά μείναμε πέντε χρόνια”, περιγράφει ο Θεσσαλονικιός αθλητής.

Η σύζυγός του Μάσα αποδείχθηκε μια ηρωίδα μαμά και σύζυγος και, όπως αφηγείται ο ίδιος εκείνη έδινε τη λύση στα δύσκολα.

Περισσότερα: Φασούλας: Πώς ο γιος μου νίκησε τον καρκίνο | E-Radio.gr Lifestyle
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου