08 Ιανουαρίου, 2018

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Γύθειο

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε σε όλη τη Χώρα η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθυνε στο πυκνό εκκλησίασμα πατρικά λόγια αγάπης επισημαίνοντας το νόημα της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων.


Στη  συνέχεια σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, η οποία, υπό τους παιανισμούς της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, κατευθύνθηκε προς την αποβάθρα του λιμανιού, όπου έλαβε χώρα η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ, σκάφος του Λιμενικού Σώματος, αλιευτικά σκάφη και σκαφάκια του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας.Έξι νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Λακωνικού κόλπου για να πιάσουν το Τίμιο Σταυρό και να δεχθούν την ευλογία Του. Τελικά τον Σταυρό έπιασε για 5η συνεχή χρονιά ο Μιχάλης – Μάριος Ρεσμπίθας, στον οποίο ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος προσέφερε ένα μικρό επιστήθιο Σταυρό. Επίσης ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους τους κολυμβητές βιβλία πνευματικής οικοδομής.

Το παρόν στο λαμπρό εορτασμό έδωσαν, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αραχωβίτης και Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Στρατηγάκος, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Μαρουδάς, ο Λιμενάρχης Γυθείου, πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, αστυνόμος Β” κ. Κρητικός, ο αναπληρωτής Διοικητής της Π.Υ. επιπυραγός κ. Γραφάκος, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Μάνης.

(το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από την Ιερά Μητρόπολη Μάνης και τον κ. Γεώργιο Μπαγιώκο)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου