24 Φεβρουαρίου, 2018

Έρχεται το κολλύριο που θα αντικαταστήσει τα γυαλιά οράσεως!




Ισραηλινοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα πρωτοποριακό κολλύριο που δίνει ελπίδες σε πάσχοντες από οφθαλμολογικές διαθλαστικές ανωμαλίες, ν’ απαλλαγούν από τα γυαλιά οράσεως. Το διάλυμα θεραπεύει βλάβες στον κερατοειδή χιτώνα και διαπιστώθηκε ότι βελτιώνει την όραση των χοίρων. Οι «νανοσταγόνες» (“nanodrops”) που ανέπτυξε η ομάδα των ερευνητών στο Ιατρικό Κέντρο Shaare Zedek και το Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας και Προηγμένων Υλικών του Πανεπιστημίου Bar Ilan βελτίωσαν τόσο την μυωπία όσο και την πρεσβυωπία σε κλινικές δοκιμές που έγιναν σε χοίρους.
Εάν διαπιστωθεί ότι οι σταγόνες αυτές βελτιώνουν και την ανθρώπινη όραση στα τεστ που θα γίνουν φέτος, τότε το διάλυμα με τα νανοσωματίδια μπορεί να σημάνει την κατάργηση των γυαλιών οράσεως, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών.
Σύμφωνα με τον οφθαλμίατρο δρα Νταβίντ Σμάντζα το κολλύριο μπορεί να φέρει την επανάσταση στην αντιμετώπιση των οφθαλμολογικών διαθλαστικών ανωμαλιών. Δεν διευκρίνισε ωστόσο, πόσο συχνά θα πρέπει να εφαρμόζονται οι σταγόνες ώστε να απαλλαγούν οι πάσχοντες οριστικά από τα γυαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου