03 Απριλίου, 2018

Ένα laptop της HP τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ φόρτιζε

Ένα laptop της HP τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ φόρτιζε, κατά τη διάρκεια της νύχτα, σε ένα γραφείο καταστήματος στο Letchworth του Ηνωμένου Βασίλειου. Το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος και το βίντεο έχει ήδη γίνει viral στο διαδίκτυο.

Ο ιδιοκτήτης της συσκευής, Steve Paffett, ανέφερε ότι δεν είχε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με τον υπολογιστή οπότε η αιτία φωτιάς δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα.

«Είδα ξαφνικά στη κάμερα το γραφείο μου να καίγεται. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω αρχικά, σηκώθηκα, άρπαξα τα κλειδιά και το πορτοφόλι και έτρεξα να σώσω ότι μπορούσα.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το laptop, πρόκειται για ένα HP Envy, το οποίο πέρσι κρίθηκε ακατάλληλο λόγω μπαταρίας εφόσον η εταιρεία είχε εντοπίσει πιθανότητες υπερθέρμανσης που θα προκαλούσαν σοβαρά ατυχήματα πυρκαγιάς.

Ο άτυχος καταστηματάρχης έλαβε μια μικρή αποζημίωση που όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στη καταστροφή ολόκληρου του γραφείου του.

Η HP δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη απάντηση σχετικά με το περιστατικό αν και η εταιρεία στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο πιθανότατα να καταργηθεί λόγω ελλαττωματικής μπαταρίας.

Ηθικό δίδαγμα: Αποφύγετε να αφήνετε έναν υπολογιστή, αλλά και κάθε συσκευή, στη φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν ξέρετε ποτέ αν το προϊόν είναι 100% ασφαλές, ειδικά όταν πρόκειται για smartphones που οι περισσότεροι από εμάς τοποθετούμε αρκετά κοντά μας όταν ξεκουραζόμαστε.
Πηγη Αναρτησης  https://secnews.gr/164312/hp-laptop-floges-grafeio/
Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου