31 Μαΐου, 2018

Το Ιερόν Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου στην Λακωνία



ΌΨΕΙΣ ΛΑΚΩΝΊΑΣ
Το Ιερόν Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου στην Λακωνία

Κείμενο + φωτογραφίες: Πάνος Α. Παπαδολιάς

O επισκέπτης της Λακωνίας εύλογα στρέφει το ενδιαφέρον του στους προβεβλημένους προορισμούς και αναζητά τα γνωστά αξιοθέατα που με τόση γαλαντομία του προσφέρει ο τόπος μας. Είναι, όμως, τόσα πολλά τα ειδικού ενδιαφέροντος επισκέψιμα σημεία που θα του ξεφύγουν και ποιος μπορεί να του προσάψει …αστοχία όταν εμείς, οι ίδιοι οι Λάκωνες, δεν έχουμε πλήρη εικόνα του τόπου μας και της ιστορίας του. Η ύπαρξη λ.χ. ενός Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου, σπάνια τύχη αλλά και ευλογία για τον τόπο μας, είναι από τα πράγματα που δεν είναι δυστυχώς ευρέως γνωστά. Κι όμως. Αν το γνώριζαν οι εκατοντάδες επισκέπτες που κατευθύνονται στα νότια / νοτιοανατολικά του Νομού θα έκαναν μια στάση, εκεί, κοντά τους Μολάους, αφού ο Ιερός Ναός βρίσκεται ακριβώς επί της εθνικής οδού.

Κάνουμε λοιπόν σήμερα Lakonistas μια λιτή παρουσίαση του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νεκταρίου Συκέας Μολάων όχι μόνον γιατί πρόκειται για τον πρώτο Ναό που χτίστηκε για να τιμηθεί ο Άγιος στην Ελλάδα αλλά και γιατί υπάρχει Λειψανοθήκη με τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου [αφού την τέταρτη φορά που έγινε ανακομιδή των Ιερών του λειψάνων το 1953 βρέθηκε το σκηνωμά του διαλυμένο]. Σημειώνοντας τα ωράρια του Ιερού Ναού [8.00 – 12.30 & 15.00 – 17.30 το Χειμώνα και 8.00 – 12.30 και 16.00 – 20.00 το καλοκαίρι] σας καλούμε να κάνετε στάση σε αυτό το χωριό, με την ασύλληπτη ιστορία το οποίο κατάφεραν να απογυμνώσουν από τους κατοίκους του τα απανωτά ρεύματα της Μετανάστευσης. Το γεγονός ότι σύλλογος όπως εκείνος των Συκεωτών Τορόντο Καναδά ονομάζεται «Άγιος Νεκτάριος» φανερώνει πολλά για τη σχέση του χωριού με τον Άγιο…

Τα τηλέφωνα του Ιερού προσκυνήματος είναι: 2732071206, 27320 71220 και κινητό: 6944593032





















Σημείωση: Η συγκεκριμένη ανάρτηση έρχεται ως δική μας ταπεινή παράκληση στον Άγιο υπέρ υγείας της καλής μας φίλης Νεκταρίας η οποία περνάει τη δική της, σοβαρή δοκιμασία υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου