25 Μαΐου, 2018

Πόσο θα τρελάνουν ακόμα τους συνταξιούχους!

Mε τα νεύρα και τις αντοχές των συνταξιούχων παίζουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή το κόψιμο συντάξεων από τον ερχόμενο Δεκέμβρη

Ο ελληνικός λαός έχει περάσει τα πάνδεινα τα τελευταία οκτώ χρόνια και κυρίως οι συνταξιούχοι που είδαν την πενταετία 2010 – 2014 να πετσοκόβονται οι συντάξεις ακόμα και πάνω από 50% και ταυτόχρονα έζησαν το τρόμο έξω από τα ΑΤΜ το 2015 ακόμα και για το αν θα τις πάρουν!

Μετά από όλα αυτά συνεχίζει και επιμένει το πολιτικό σύστημα να παίζει με τα νεύρα και τις αντοχές των συνταξιούχων με αφορμή τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που θα φέρει στις συντάξεις του Δεκεμβρίου (προπληρώνεται ο Γενάρης) κόψιμο στο 25 – 30% των συνταξιούχων εώς 18%.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες συνεχίζουν και επιμένουν εδώ και ημέρες να «παίζουν» με τον πόνο περίπου ενός εκατομμυρίου συνταξιούχων, πολλοί από αυτούς είναι στρατιωτικοί.
Και καλά τα κυβερνητικά στελέχη που έχουν μοιράσει ελπίδες επαναδιαπραγμάτευσης του μέτρου γιατί πρέπει να έχουν κάτι να πουν στα τηλεοπτικά πάνελ. Αλλά το χειρότερο είναι να βγαίνουν και τα στελέχη του υπουργείου εργασίας και άλλα να λέει ο ένας και άλλα ο άλλος δημιουργώντας αλαλούμ.

Έτσι τη μία βγήκε ο γενικός γραμμάτεας Νεφελούδης δημιουργώντας αναστάτωση υποστηρίζοντας, ότι η περικοπή μέχρι 18% θα γίνει από το ποσό της προσωπικής διαφοράς και όχι από το σύνολο της σύνταξης. Κάτι που θα σήμαινε ότι για παράδειγμα στα 200 ευρώ η περικοπή θα είναι 36 ευρώ.

Δε πέρασαν λίγες ημέρες όμως και χθες βγήκε η ίδια η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και το διέψευσε και αυτό και ότι άλλο έχει ειπωθεί δηλώνοντας ότι αν αποφασιστεί κάτι θα γίνει μετά τον Αύγουστο και το τέλος του μνημονίου. Την ίδια στιγμή το επικαιροποιημένο μνημόνιο αν και δεν είναι οριστικό – κάτι που κακώς δεν αναφέρεται – προβλέπει κανονικά τις περικοπές των συντάξεων.

Και σαν μη φτάνει το κυβερνητικό αλαλούμ, σε άλλο επίπεδο η αξιωματική αντιπολίτευση– αυτοί που έκοψαν κατά 50% τις συντάξεις – από το πρωί μέχρι το βράδυ σχολιάζει και υπενθυμίζει σε κάθε τόνο τη σφαγή που έρχεται με μοναδικό σκοπό όμως να εκθέσει την κυβέρνηση. Γιατί αυτή είναι και η μόνη της έγνοια και όχι αυτό καθεαυτό το πετσόκομα των συντάξεων. Και ουσιαστικά ζητάει και εκλογές για να τις κόψει εκείνη μετά αφού ο πρόεδρος της ΝΔ το έχει πει ξεκάθαρα ότι …τον δεσμεύει το πρόγραμμα!

Είναι κρίμα να παίζουν με το πόνο ανθρώπων που έχουν εργαστεί ο καθένας στο τομέα του και έχει προσφέρει και κυρίως έχει πληρώσει με το αίμα της ψυχής του για να πάρει μια αξιοπρεπή σύνταξη και σήμερα να παίζουν ακόμα και με την επιβίωσή τους!
http://www.armynow.net/poso-trelanoyn-syntajioyxous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου