01 Ιουλίου, 2018

Μεγάλη συγκέντρωση για την Μακεδονία στη Σπάρτη


Πορεία διαμαρτυρίας για το ζήτημα της Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιουνίου, στη Σπάρτη.

Νέοι, γέροι, παιδιά, άνδρες γυναίκες, στρατιωτικοί, ιερείς, Σπαρτιάτες και Σπαρτιάτισσες ξεκίνησαν από το άγαλμα του Λεωνίδα και κατέληξαν μέσω της οδού Κων/νου Παλαιολόγου στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Το μήνυμα ένα: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική, αδιαπραγμάτευτη».

Με συνθήματα όπως: «Ελλάς, Ελλάς, η Ταν η επι Τας» και «σας το φωνάζει η Σπάρτη και όλη η Λακωνία, κάτω τα χέρια απ” τη Μακεδονία», αλλά και κρατώντας σημαίες και λάβαρα οι διαδηλωτές ζήτησαν την ακύρωση της συμφωνίας για την Μακεδονία, ενώ ανάρτησαν μεγάλο πανό με τίτλο: «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ» σε κεντρικό κτίριο της Σπάρτης.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να ψάλλουν «Τη Υπερμάχω» και τον Εθνικό Ύμνο, με μπροστάρη τον π. Γεώργιο Μπλάθρα προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους.

Ο χαιρετισμός της Συντονιστικής, ο οποίος διαβάστηκε στη συγκέντρωση:

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, στην Κεντρική πλατεία της Σπάρτης, εμείς οι πατριώτες Λάκωνες, να διαμαρτυρηθούμε για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο κρατίδιο των Σκοπίων.

Ακομμάτιστα, χωρίς κανένα πολιτικό μανδύα ενδεδυμένοι, με τις σημαίες της Ελλάδας, του Βυζαντίου και της Μακεδονίας ως λάβαρα, δηλώνουμε:

• Έτσι όπως αγαπάμε, σεβόμαστε, τιμάμε και υπερασπιζόμαστε την μάννα μας, έτσι ακριβώς αγαπάμε, σεβόμαστε και τιμάμε την πατρίδα μας και θα την υπερασπιστούμε με όλους τους τρόπους και τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας, μέχρις εσχάτων.

Σεβόμενοι τους Αγώνες των μακεδονομάχων, πολλοί από τους οποίους ήταν Λάκωνες, είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους εκχώρηση της έννοιας Μακεδονία (όνομα, εθνότητα, γλώσσα) σε οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε τίμημα.

Σήμερα διαμαρτυρόμαστε και αναρτάμε το πανό μας σε κεντρικό σημείο της πόλης. Αύριο, και όποτε κρίνουμε απαραίτητο, θα διαδηλώσουμε, και όποτε χρειαστεί θα ξαναδιαδηλώσουμε, για την ακύρωση αυτής της αναξιοπρεπούς και επικίνδυνης συμφωνίας στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση της χώρας, χωρίς να έχει την συγκατάθεση και συναίνεση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

Καλούμε:

1. Την κυβέρνηση της χώρας να επανεξετάσει τη θέση της και να ακυρώσει τη συμφωνία, ή κατ’ ελάχιστον, να σεβαστεί τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την έγκριση ή όχι της συμφωνίας, από την ανώτατη αρχή της δημοκρατίας μας, τον Ελληνικό λαό.

2. Τα Δημοτικά Συμβούλια και των πέντε Δήμων της Λακωνίας, να φέρουν το θέμα προς συζήτηση σε έκτακτη συνεδρίαση τους, και να πάρουν σαφή θέση, θετική ή αρνητική απέναντι στην επώδυνη συμφωνία

της κυβέρνησης με το κρατίδιο των Σκοπίων.

3. Την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας να προκαλέσει με ειδική συνεδρίαση των Περιφερειακών Συμβούλων Λακωνίας την έκφραση σαφούς θέσης για το ζήτημα, όπως παραπάνω.

4. Τον βουλευτή Λακωνίας της συμπολίτευσης, να αφουγκραστεί για λίγο το κύμα αγανάκτησης του Λακωνικού αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού λαού, και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όπως αρμόζει ιστορικά σε έναν αληθινό Λάκωνα.

5. Τους βουλευτές Λακωνίας της αντιπολίτευσης να επιστρατεύσουν κάθε πολιτικό μέσο και εργαλείο που διαθέτουν ώστε να ακυρώσουν εν τη γενέσει της την συμφωνία και να διασφαλίσουν την καταψήφιση της, αν και εφόσον περάσει ποτέ από την Ελληνική Βουλή.


6. Τον Λακωνικό λαό να συνεχίσει να αγωνίζεται, δικαιώνοντας τους αγώνες των προγόνων του, αντλώντας δύναμη από την παρακαταθήκη που το όνομα Λακωνία εκπέμπει διαμέσου των αιώνων.

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα

Η Λακωνία δηλώνει Μακεδονία»

Πατήστε για να δείτε βίντεο εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου