21 Ιουλίου, 2018

Το δε ελληνικό κράτος ούτε μία πρεσβεία δεν μπορεί να οικοδομήσει πια….

Ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος έκοψε τον «γόρδιο δεσμό», ως πραγματικός πατέρας και ηγέτης

Ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιστορικής Μονής Κύκκου που διακρίνεται για το φιλανθρωπικό έργο της, με μία γενναιόδωρη και ηγετική χειρονομία που θύμισε παλιές καλές εποχές της ζωής της Εκκλησίας, έβαλε τέλος στη διαμάχη με την ελληνική Κυβέρνηση, διαγράφοντας όλα εκείνα που τους χώριζαν και τα οποία οδήγησαν την κατάσταση στα έδρανα των Δικαστηρίων. Συγκεκριμένα αποφάσισε να χαρίσει το οικόπεδο έναντι του Μετοχίου στη Λευκωσία, που αποτέλεσε μήλον της έριδος, προκειμένου να ανεγερθεί η ελληνική πρεσβεία.
Η απόφαση αυτή του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου εκτιμήθηκε από τον κλήρο και το λαό της Κύπρου ο οποίος είχε ενοχληθεί πολύ που έβλεπε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να οδηγεί τη Μονή Κύκκου στα Δικαστήρια για ένα τέτοιο ζήτημα, στηριζόμενος σε φαιδρά επιχειρήματα.
Επίσης σχολιάστηκε θετικά η ανακοίνωση του Μητροπολίτη ο οποίος έκανε γνωστό ότι εκτός από το οικόπεδο θα προσφέρει και ένα εκατομμύριο ευρώ ως βοήθεια για την αποπεράτωση της Πρεσβείας.
Αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει χρηματική βοήθεια δύο εκατομμυρίων για την ολοκλήρωση του έργου. Ακόμη μία φορά η Εκκλησία αποδεικνύεται μπροστάρισσα και σπεύδει πρώτη να βοηθήσει το επίσημο κράτος για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.Το
Το δε ελληνικό κράτος ούτε μία πρεσβεία δεν μπορεί να οικοδομήσει πια….
ΠΗΓΗ: Πληροφορίες από philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου