21 Απριλίου, 2024

Ετερόφυλα και οµόφυλα ζευγάρια

Με το νοµοσχέδιο που ψηφίστηκε για την ισότητα του γάµου των ετερόφυλων µε των οµόφυλων ζευγαριών, προβάλλεται µια ψευδεπίγραφη επίκληση για ανθρώπινα δικαιώµατα, που είναι ένας σπουδαίος κοινωνικός όρος, αλλά κάθε καταχρηστική ερµηνεία τον ευτελίζει. Κατά τη συζήτηση του νοµοσχεδίου, κάθε αντίθετη άποψη αντιµετωπίστηκε απαξιωτικά µε χαρακτηρισµούς, όπως οµοφοβικός, παραληρηµατικός, ακροδεξιός κ.α. Το ΚΚΕ που καταψήφισε λέγοντας ότι «το νοµοσχέδιο είναι πρόβληµα για τη δηµοκρατία» είναι οµοφοβικό, είναι ακροδεξιό;
Χρησιµοποιούνται τα παιδιά προσχηµατικά για ν’ αλλάξει η οικογένεια, που προϋπήρχε µε πατέρα και µάνα. Το παιδί δικαιούται να ’χει γονείς και των δύο φύλων. Αυτό το δικαίωµα το στερείται το παιδί, όταν χάνει τον ένα γονιό ή γιατί οι γονείς του χωρίζουν. Εδώ επεµβαίνει η µοίρα και όχι η πολιτεία, η οποία δίνει το δικαίωµα τα παιδιά να µπορούν να ζουν σε ζευγάρια του ίδιου φύλου µε δυο πατεράδες ή δύο µανάδες, στερώντας τους το δικαίωµα να ‘χουν µόνο πατέρα και µητέρα, πράγµα που προκαλεί σύγχυση.
Το Σύνταγµα θεωρεί την οικογένεια κύτταρο, που προάγει το έθνος µε τον γάµο, η έννοια του οποίου είναι να επεκτείνεται σε κάθε τι, που έχει σχέση µε τη µητρότητα. Είναι δυνατόν ο γάµος να είναι ανεξάρτητος από τη γέννηση παιδιών; ∆ιακεκριµένος λόγιος αποφάνθηκε ότι «τα παιδιά έχουν ανάγκη από πατέρα και µητέρα και όχι από φροντιστές». Ένας δε δηµοφιλέστατος ηθοποιός είπε ότι «ζούµε το “µπούλινγκ” της αντίθετης άποψης». Ίσως να θεωρούσε “µπούλινγκ” τα “φροντιστήρια” που έγιναν σε βουλευτές να ψηφίσουν το νοµοσχέδιο, διότι «ανήκοµεν εις την ∆ύσιν». Επειδή οι ∆υτικοί έχουν ψηφίσει παρόµοια νοµοθετήµατα, δεν σηµαίνει ότι πρέπει κι εµείς να “µαϊµουδίζουµε”. Εξάλλου χώρες της ∆ύσης επανασκέπτονται την κατάργηση τέτοιων νόµων.
Το νοµοσχέδιο αφορά λίγους, αγγίζει όµως τους πάντες. Όταν το “Σύµφωνο Συµβίωσης” εξισώνεται µε τον γάµο, τότε δηµιουργούνται επιπτώσεις και η ζωή αλλάζει για όλους. Κάποιοι θα καταφύγουν στα δικαστήρια ν’ απαιτήσουν την κατάργηση του ρόλου της µητέρας και του πατέρα απ’ τα επίσηµα έγγραφα και ν’ αντικατασταθούν απ’ τον γονέα 1 και γονέα 2, πράγµα που δεν προβλέπεται, αλλά δεν εµποδίζεται καθ’ όσον ο νόµος εξισώνει τα ετερόφυλα µε τα οµόφυλα ζευγάρια.
Αφού, λοιπόν, επιτρέπεται η παρένθετη µητρότητα στα ετερόφυλα ζευγάρια, γιατί να απαγορεύεται η εξίσωση; ∆εχόµαστε την “παρένθετη µητρότητα” στα ετερόφυλα ζευγάρια λόγω υγείας. Γιατί να µη συµβεί και στα οµόφυλα; Θα χρησιµοποιηθούν παρένθετες µητέρες ως “τεκνοποιητικές µηχανές” θα τις πληρώνουν και αυτές θα “εξαφανίζονται”, µετατρεποµένης της µητρότητας πλέον σαν ένα επάγγελµα.
∆εν προβλέπεται από τον νόµο, αλλά ανοίγει ένας δρόµος να γίνει.
https://www.haniotika-nea.gr/eterofyla-kai-o-ofyla-zeygaria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου