10 Νοεμβρίου, 2014

Τη μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μιχαήλ και Γαβριήλ, εόρτασε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας. Στον φερώνυμο Ιερό Ναό στα Νιάτα, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από τα εγκαίνιά του, τελέσθηκε με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.
Ακολούθως τελέσθηκε μνημόσυνο για τους κτήτορες του ναού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του φιλόλογου και καθηγητή Βυζαντινής μουσικής κ. Γεωργίου Ντόβολου, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία για την ανέγερση του ναού και την εκατονταετή ιστορία του. Επίσης αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή των Νιάτων.
Εν συνεχεία ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Ταξιαρχών στους κεντρικούς δρόμους του γραφικού χωριού. Με την ολοκλήρωση της λιτανείας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην άψογη θρησκευτική τελετή καθώς και το ευσεβές εκκλησίασμα για την ευλάβεια με την οποία συμμετείχε, ενώ εξέφρασε την ευχή οι Ταξιάρχες να ευλογούν και να προστατεύουν την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου