Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Απαγορευμένος Διάλογος από δύο Νεαρές Κοπέλες

                                            
         Δύο νεαρές κοπέλες φοιτήτριες στα ΤΕΙ, η Χρύσα, που γιορτάζει κάθε 25η Δεκεμβρίου και η Αυγή, που γιορτάζει κάθε11η Φεβρουαρίου, συναντήθηκαν για καφέ και μετά από τις φιλοφρονήσεις, είχαν τον… παρακάτω διάλογο…
ΧΡΥΣΑ: Χαμός γίνεται στο διαδίκτυο, στη τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο κινητό μου…. Απροκάλυπτη πλύση εγκεφάλου… Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω έξω. Με σταματάνε οι υποψήφιοι, άλλοι με αγκαλιάζουν, άλλοι πέφτουν στα γόνατα και με παρακαλάνε, «ψήφισέ με», «ψήφισέ με»…
ΑΥΓΗ: Μην αγχώνεσαι. Σκέψου μόνο ότι στη Βιομηχανία του Κινηματογράφου, η επιτυχία εξαρτάται από ένα «τρίπτυχο». Η πολιτική και τα κόμματα στην Ελλάδα και οι υποψήφιοι, αυτό το «τρίπτυχο» το έχουν κάνει ΣΥΜΒΟΛΟ. Ανίκανοι και χωρίς γνώσεις Στρατηγικής, Νομικής και Διπλωματίας οι περισσότεροι, έχοντας ως σύμβολο το «τρίπτυχο» αυτό, επιχειρούν, να σου υφαρπάξουν την ψήφο σου, για να γίνουν διαχειριστές της ΖΩΗΣ ΣΟΥ και του ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ.
ΧΡΥΣΑ: Ποιο είναι το «τρίπτυχο» που χρησιμοποιούν;
ΑΥΓΗ: ΨΕΜΜΑ – ΑΙΜΑ – ΣΠΕΡΜΑ !!!
ΧΡΥΣΑ: Καλά τα λες. Όμως τι θα ψηφίσουμε ;
ΑΥΓΗ: Δεν μπορώ να σου πω τι θα ψηφίσεις. Έχεις Νου έχεις Γνώση. Μπορώ όμως να σου μεταφέρω ένα τρόπο σκέψης και εσύ Αποφασίζεις…
ΧΡΥΣΑ: Δηλαδή ;
ΑΥΓΗ: Αν ανήκεις στον Αριστερό Ιδεολογικό χώρο, τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Για 1η φορά, υπάρχει η δυνατότητα στην Ελλάδα η Αριστερά να κυβερνήσει. Οι Ηττημένοι του 20ου αιώνα, γίνονται Νικητές στον 21ο αιώνα. Πρωτοφανής ευκαιρία !!!
ΧΡΥΣΑ: Αν ανήκω στο Δεξιό Ιδεολογικό χώρο ;
ΑΥΓΗ: Τότε, θα έλεγα ότι είναι ποιο δύσκολα να αποφασίσεις, αλλά εξίσου απλά, διότι:
α. Αν θεωρείς, ότι το «πολιτικό σύστημα» και τα «κόμματα» που το εκπροσωπούν, είναι «σάπια», «παρωχημένα» και επιθυμείς να «ξεβρομίσει ο τόπος», οδηγείσαι στο να επιλέξεις ένα κόμμα, που θα προκαλέσει «τριγμούς» και «κατάρρευση», όλων των «κομμάτων» της Δεξιάς, ώστε να αναδειχθούν οι ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, που, είτε είναι εγκλωβισμένες μέσα στη «σαπίλα», στους «φαρμακοτρίφτες» και «ουτιδανούς» των κομμάτων, είτε όχι και βρίσκονται ανάμεσά μας.
β. Αν, ΔΕΝ θεωρείς ότι υπάρχει «σάπιο σύστημα», δηλαδή δεν έχουν μειώσει το βιοτικό σου επίπεδο, νοιώθεις ασφαλής, μπορείς να επιλέξεις, είτε το θεωρητικά πλέον, «πρωτεύον» κόμμα της Δεξιάς του 12%-15%, είτε κάποιο κόμμα της Δεξιάς, που θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση που θα προκύψει, είτε ένα άλλο κόμμα, που επίσης θεωρητικά, θα έχει λόγο.
Βέβαια, υπάρχει και ο τρόπος σκέψης, τον οποίο ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΩ, είναι συνήθης επί 40 χρόνια και επενδύουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ με το «τρίπτυχο». Ψηφίζω το κόμμα που υπόσχεται ότι θα μου βρεί δουλειά, θα μου αυξήσει το μισθό, τη σύνταξη, θα τακτοποιήσει τα παιδιά μου….. θα, θα, θα, θα, θα κ.λ.π. Δηλαδή κατά την άποψή μου ως δουλοπρεπής, ραγιάς και παραμυθοφαγάς.
ΧΡΥΣΑ: Κατάλαβα. Δεν τρομάζεις που θα βγεί Αριστερή κυβέρνηση ;
ΑΥΓΗ: ΟΧΙ βέβαια. Θα πέσουν οι «κουρτίνες». Θα μάθουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ επιτέλους. Χρύσα μου… ότι κυβέρνηση και αν προκύψει, θα πέσει στα … τέσσερα, όπως και η προηγούμενη και πρόκειται να είναι ΑΝΙΚΑΝΗ, να αναστρέψει αυτό που έρχεται. Όμως δες την άλλη πλευρά. Αν η νέα κυβέρνηση μας ΣΩΣΕΙ …., τότε επιτέλους, θα αντιληφθούμε την «Πολιτική Αλήθεια» του τόπου μας.
ΧΡΥΣΑ: Δεν φοβάσαι ;
ΑΥΓΗ: Και βέβαια φοβάμαι. Αλλά πότε μας εγκατέλειψε ο Θεός και η Παναγιά για να μας εγκαταλείψει τώρα ; Θάρρος, είναι να προχωράς ενώ, φοβάσαι…
ΧΡΥΣΑ: Καλά λες. ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ !!


Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου