05 Φεβρουαρίου, 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ !!!

1.Οι  Μεγάλες  Δυνάμεις  πάρα  πολλές  φορές  συνήθιζαν  να  εκβιάζουν την Ελλάδα , έστελναν τα καράβια τους και βομβάρδιζαν  τον Πειραιά, κατεβάζανε  στρατιώτες στο λιμάνι , κάναν  κατοχή , δεν  έδιναν τρόφιμα  στους ''απείθαρχους Έλληνες '' για να συμμορφωθούν κλπ.  
2. Μια  τέτοια  ενέργεια των μεγάλων δυνάμεων έγινε και το 1917 , οι Γάλλοι πρωταγωνίστησαν , ήθελαν να διώξουν τον Βασιλέα Κωνσταντίνο , έπρεπε οι Έλληνες να  πολεμήσουν  μαζί τους εναντίον  των Γερμανών του καιζερ. Οι  Έλληνες όμως ήταν ουδέτεροι, τέτοια όμως διπλωματικά τερτίπια δεν τα  σηκώνουν οι ξένοι όταν κινδυνεύουν τα συμφέροντα τους.
ΓΑΛΛΙΚΗ  ΚΑΤΟΧΗ  ΑΘΗΝΑ 1917

3.  Οι Αγγλογάλλοι διαθέτουν ένα ισχυρό πιόνι . Τον Ελευθέριο Βενιζέλο (πιστός στους συμμάχους σαν σκύλος) . Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν ουδετερόφιλος  . 
ΒΑΣΙΛΕΥΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΒ' - ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ
4.Ο στρατηγός  Σαράιγ  ήταν  ο γαλλος  διοικητής   που  κηρύσσει τον στρατιωτικό νόμο . Όλα τα νευραλγικά σημεία της Θεσσαλονίκης καταλαμβάνονται   . Στις 31/10/1916 (και λόγω της βουλγαρικής προέλασης ) προκαλείται στην Θεσσαλονίκη ένα ξενοκίνητο , ανταντόφιλο στρατιωτικό κίνημα (επανάσταση αποκαλείται από το γαλλικό τύπο με αυταρέσκεια ) , που θα καταλήξει στην Τριανδρία .
ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ - ΑΓΓΛΟΦΙΛΟΙ

Τριακόσιοι Κρητικοί χωροφύλακες με τον Τσάκωνα και τον συνταγματάρχη Ζυμβράκακη πρωτοστατούν . Μικρή λαϊκή συμμετοχή . Η Τριανδρία (Βενιζέλος , Κουντουριώτης και Δαγκλής) κηρύσσει τον πόλεμο στις Κεντρικές Δυνάμεις .
5. Η Τριανδρία  έχει  την οικονομική  βοήθεια της Γαλλίας , παίρνει  η Τριανδρία  χρήματα , δάνεια δηλαδή , που αργότερα θα τα πληρώσει ο λαός και θα προσκυνά τον Βενιζέλο σαν σωτήρα....των Γάλλων !
6. Παρά τη νίκη οι Γάλλοι αποικιοκράτες δεν είναι ικανοποιημένοι . Στην Αθήνα παραμένει ο Κωνσταντίνος . Οι διαδηλώσεις εναντίον του Βενιζέλου και της Γαλλίας έχουν αγριέψει . Οι Γάλλοι συνεχίζουν τον εκβιασμό . Τον Οκτώβριο του 1916 οι σύμμαχοι παροπλίζουν το θωρηκτό «Ύδρα» στη Σαλαμίνα . Στις 13 Νοεμβρίου φτάνει στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός πολέμου ο  Ζοννάρ . Μάταια . Ο Κωνσταντίνος και ο Σκουλούδης αρνούνται κάθε συμβιβασμό . Αν και ουδέτεροι πρέπει ο ιστορικός του μέλλοντος να τους δικαιώσει γιατί δε λύγισαν τη σπονδυλική τους στήλη και στάθηκαν υπερήφανα και με αξιοπρέπεια στον ωμό εκβιασμό μιας μεγάλης δύναμης της εποχής .
7.Η 1η Δεκεμβρίου 1916 είναι μία μοιραία ημέρα . Το πρωί άρχισε ένας πολύ ωραίος βομβαρδισμός της Αθήνας από το γαλλικό στόλο που ναυλοχούσε από εβδομάδες στο Φάληρο (λένε ότι ήταν ενισχυμένος και με υδροπλάνα). Μετά τα κανόνια , άρχισε σύμφωνα με τους κανόνες της στρατιωτικής τέχνης και η απαραίτητη απόβαση . Ο ελληνικός στρατός που είχε καταλάβει το λόφο του Φιλοπάππου και τα Προπύλαια ( και το Λόφο της Σικελίας ), με την εμφάνιση των Γάλλων τράπηκε σε φυγή .
Η κατοχή είχε αρχίσει .
8.Τον Ιανουάριο του 1917 ο ελληνικός στρατός με το βασιλιά πηγαίνει στην Πελοπόννησο , αλλά οι Γάλλοι προβαίνουν σε ναυτικό αποκλεισμό και κλείνουν τον Ισθμό της Κορίνθου . Ο λιμός αρχίζει για το λαό της Πελοποννήσου .
Ο Κωνσταντίνος αναγκάζεται να παραιτηθεί και να καταφύγει με πλοίο από τον Ωρωπό στην εξορία .
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΖΗΤΟΥΝ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΓΑΛΛΟΥΣ !

Το μίσος των Γάλλων δεν είχε κορεσθεί . Στο Ζάππειο λίγο αργότερα σε μία τελετή με το Βενιζέλο να παριστάνει τον βλάκα , απαίτησαν και ΠΗΡΑΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .
Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ  ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ  ΙΟΥΝΙΟ 1917

9.Γράφει ο Λένιν (16/06/1917 ή 03/06/1917) στην Πράβντα:
«Ο βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος υπέγραψε το πρακτικό της παραίτησής του από τον θρόνο κάτω από την πίεση της διπλωματίας της Αντάντ . Ο καθένας ξέρει τι είδους πίεση ήταν αυτή . Πίεσαν την Ελλάδα με την πείνα , την απέκλεισαν με τα πολεμικά τους την άφησαν χωρίς ψωμί . Οι πολιτισμένοι ιμπεριαλιστές βασάνισαν τη μικρή αυτή χώρα με την πείνα , ώστε να την εξαναγκάσουν να αλλάξει πολιτική ».
Τα παιδιά του ελληνικού λαού θα πήγαιναν πια να σκοτωθούν για τα συμφέροντα της Αντάντ . 
10.   Ζούμε  τις ίδιες  ημέρες και πάλι , στην θέση  του βασιλιά είναι ο Τσιπρας και στην θέση του Βενιζέλου ο Σαμαράς ! Οι  ξένοι  τα λεφτά τους  δεν θα τα  χάσουν ,  το σπουδαίο γιαυτους  είναι ότι δεν θέλουν να βλέπουν τον Τσιπρα πρωθυπουργό , γιατί  δεν είναι της αρεσκείας τους !
11. Ένα πιστό σκυλί στυλ Βενιζέλου (ο Σαμαράς  δηλαδή) τους εξυπηρετεί καλλίτερα !
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=9590

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου