06 Ιουλίου, 2015

Ὄρη τά ὑψηλά ταῖς ἐλάφοις…» το νέο βιβλίο του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου

«Ὄρη τά ὑψηλά ταῖς ἐλάφοις…» το νέο βιβλίο του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου

06/07/2015
IMGΣυνεπής και ακούραστος στο συγγραφικό του έργο ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος αυτή τη φορά πραγματεύεται μέσα από το νέο του βιβλίο, με τίτλο: «Ὄρη τά ὑψηλά ταῖς ἐλάφοις…» την θεάρεστη όσο και συγκινητική προσπάθεια που κατεβλήθη και συνεχίζει να καταβάλλεται κάθε καλοκαίρι, ώστε η νεολαία του τόπου μας να απολαμβάνει την δική της »πνευματική όαση» στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της Ταϋγέτης, μέσα στο καταπράσινο δάσος και υπό τη σκιά του επιβλητικού Ταϋγέτου.
Η αρχική έμπνευση, ο σχεδιασμός, οι δωρεές, η υλοποίηση, οι άοκνες και συγκινητικές προσπάθειες πλειάδας κληρικών και λαϊκών, η πνευματική ωφέλεια, διαπαιδαγώγηση και ψυχαγωγία χιλιάδων παιδιών, είναι μερικά από τα θέματα του βιβλίου, το οποίο εμπλουτίζεται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την κατασκηνωτική ζωή περασμένων ετών. Ακολουθεί η αφιέρωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας και ο πρόλογος του βιβλίου. 

Ἀφιέρωση
Αφιερώνεται με πολλή αγάπη και εγκάρδιες Ευχές σ’ όλα τα στελέχη μιας ολόκληρης εικοσαετίας. Αρχηγούς, Υπαρχηγούς και ομαδάρχες άνδρες και γυναίκες, στους εθελοντές κληρικούς και λαϊκούς, στις μαγείρισσες, στους ευεργέτες μας και στα 8000 κατασκηνωτόπουλα, αγόρια και κορίτσια, που έζησαν στην Ταϋγέτη μια διαφορετική ζωή.
† ὁ Μ.Σ.Ε.

Πρόλογος 
Οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στον Ταΰγετο, πλησίον της Ιεράς Μονής Παναγίας Ταϋγέτης είναι ένας πανέμορφος τόπος. Είναι ένα «κομμάτι του ουρανού» που το χαίρονται «οι επίγειοι άγγελοι», τα παιδιά μας κάθε χρόνο το καλοκαίρι και για 20 ολόκληρα χρόνια. Και είναι αυτά τα παιδιά μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου που φοιτούν σ΄όλα τα Σχολεία της Μητροπολιτικής μας περιοχής.
Τα 500 παιδιά που φιλοξενούνται κάθε καλοκαίρι σ΄αυτόν τον ουράνιο χώρο και επίγειο παράδεισο καθοδηγούνται πνευματικά από 90 στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας που είναι ή πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών ή φοιτητές διαφόρων πανεπιστημίων ή υποψήφιοι κληρικοί.
Όλος αυτός ο νεανικός κόσμος εξυπηρετείται και διακονείται από ζηλωτές κληρικούς που θυσιάζουν τις διακοπές και την ανάπαυσή τους, κάποτε αφήνουν ολοκληρωτικά στην πρόνοια του Θεού και τη δική τους οικογένεια, για να μη λείψει τίποτε από τα παιδιά του λαού μας, τους κατασκηνωτές μας.
Αυτή η προσπάθεια, που είναι πολλαπλώς ωφέλιμη, την ευλόγησε ο Θεός, κατά τρόπο θαυμαστό.
Το έργο ξεκίνησε με μηδέν κεφάλαιο και τελείωσε σε χρόνο πολύ σύντομο, στοίχισε δε περισσότερες από 400 εκατομμύρια δραχμές.
Επειδή η ιστορία του έργου αυτού είναι αξιοθαύμαστη, γιατί ολοφάνερα φαίνεται η σύμπραξη του θείου παράγοντα με την ανθρώπινη προσπάθεια, επειδή οι άνθρωποι του Θεού από το περίσσευμά τους ή το υστέρημά τους ήλθαν αρωγοί και επειδή η αξία του και η προσφορά του για τα παιδιά μας είναι σημαντικότατη, αποφασίσαμε να τυπώσουμε αυτό το μικρό βιβλίο, για να καταγράψουμε την ιστορία, ενός έργου που αφορά στα παιδιά μας και στο μέλλον τους.
Αποφασίσαμε να καταγράψουμε ποια ανάγκη το δημιούργησε, ποιοι μας συνέτρεξαν και ποια η ωφέλεια των παιδιών μας.
Το αφιερώνουμε στα παιδιά μας που είναι η ελπίδα μας στις απελπισίας τον καιρό και η απαντοχή μας. Το προσφέρουμε στα νιάτα μας, που είναι η χρυσή ελπίδα μας, για ένα καλύτερο αύριο, για μια ζωή ποιότητας λουσμένη στου Χριστού μας το Φως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου