18 Μαΐου 2016

Γιατί πρέπει να τρώμε τα φρούτα με τη φλούδα;


Οι άγνωστες θρεπτικές της ιδιότητες. Τα φρούτα είναι ένα δροσιστικό και θρεπτικό σνακ για το καλοκαίρι. Γιατί όμως δεν πρέπει να τα ξεφλουδίζουμε πριν τα φάμε;


Σύμφωνα με τους ερευνητές, ακόμα και η φλούδα των φρούτων και των λαχανικών έχει βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία απαραίτητα για τον οργανισμό μας.


Καρπούζι: Η λευκή εσωτερική φλούδα είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά, ενώ η πράσινη φλούδα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες στο δέρμα, αποτρέποντας έτσι πιθανές βλάβες του.


Πορτοκάλι: Οι φλούδες του είναι αποτελεσματικό φυσικό καθαριστικό και λευκαντικό του δέρματος, ενώ μπορεί επίσης να βελτιώσει τη στοματική υγεία, να ανακουφίσει από κάποια αναπνευστικά προβλήματα, να συμβάλει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και της καούρας και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.


Μπανάνα: Τρίψτε το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας στα δόντια σας για λευκό χαμόγελο, ενώ αν τρίψετε φλούδες μπανάνας στις σκασμένες φτέρνες σας, αυτές γίνονται λείες.


Ρόδι: Οι φλούδες ροδιού μπορούν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την ακμή, τα σπυράκια και τα εξανθήματα, την απώλεια μαλλιών και την πρόληψη της πιτυρίδας.


Μήλο: Η φλούδα του μήλου περιέχει φλαβονοειδή, που συμβάλλουν στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Επίσης είναι πλούσια σε ουρσολικό οξύ, το οποίο μειώνει την παχυσαρκία και ενισχύει την καύση λίπους.


Λεμόνι: Οι φλούδες λεμονιού ενεργούν ως φυσικό ενυδατικό και καθαριστικό για το δέρμα, ενώ βοηθούν επίσης στην απώλεια βάρους, την πρόληψη των στοματικών προβλημάτων, όπως το σκορβούτο και η ουλίτιδα και βελτιώνουν την υγεία των οστών. Ακόμα περιέχουν Q40 και λιμονένιο, ενώσεις δηλαδή που καταπολεμούν τον καρκίνο αλλά και αντιοξειδωτικά που αποβάλουν τις τοξίνες και ανακουφίζουν από το άγχος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου