Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Ξεχάστε όσα ξέρατε για τη τεκίλα! Πλέον έχουμε τη δική μας Κρητική τεκίλα

Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη μεξικάνικη
Ξεχάστε όσα ξέρατε για τη τεκίλα! Πλέον έχουμε τη δική μας Κρητική τεκίλα
Ξεχάστε όσα ξέρατε για τη τεκίλα! Πλέον έχουμε τη δική μας Κρητική τεκίλα - Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη μεξικάνικη
Η κρητική «τεκίλα» - το οινοπνευματώδες ποτό που προήλθε από την απόσταξη φραγκόσυκων- απέκτησε όνομα και κάνει από τις 2 Ιουνίου την πρώτη εμφάνισή της στο ευρύ καταναλωτικό κοινό .
Το όνομα αυτής Οπουντία Σπίριτ [Opountia spirit] και  παρουσιασθηκε στην 5η έκθεση «Κρήτη - Η μεγάλη συνάντηση», που πραγματοποιηθηκε από τις 2 και έως τις 5 Ιουνίου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, στο περίπτερο του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Αλόης Φραγκόσυκου και Αρωματικών «Μινωική Γη».
Η ονομασία στο απόσταγμα δόθηκε με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού, σημειώνοντας ότι η λέξη «οπουντία» είναι η λατινική ονομασία της φραγκοσυκιάς και προέρχεται απο την αρχαία ελληνική πόλη Οπούς (Opus) όπου, σύμφωνα με τον Θεόφραστο, φύτρωνε ένα εδώδιμο φυτό το οποίο μπορούσε να διαδοθεί με ριζοβολία από τα φύλλα του.
Στην ίδια έκθεση  παρουσιασθηκαν και τα υπόλοιπα προϊόντα του συνεταιρισμού και συγκεκριμένα μαρμελάδες και σάλτσες με βάση την αλόη και το φραγκόσυκο, παγωτό και σορμπέ φραγκόσυκου - για τα περισσότερα εκ των οποίων ο συνεταιρισμός έχει υπογράψει συμβόλαιο εξαγωγής τους στο Ντουμπάι.
Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΓΗΣ εξετάζει αυτές τις μέρες (με τον νομικό του σύμβουλο του) τους όρους συμβολαίου για εξαγωγή των προϊόντων στην Αμερική. Εκτιμάται ότι η τελική συμφωνία θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου