11 Νοεμβρίου, 2016

Οι 11 χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής για το 2016




Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δημοσίευσε πρόσφατα τη λίστα με τις χώρες το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο για το 2016.

Ο ΟΟΣΑ εξέτασε 34 χώρες λαμβάνοντας ως βάση 11 παραμέτρους, όπως την ευεξία, την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή, την ασφάλεια, την οικονομική δυνατότητα, το μορφωτικό επίπεδο των πολιτών τους καθώς και την περιβαλλοντική κατάσταση.
Χρησιμοποίησε επίσης δεδομένα των Ηνωμένων Εθνών, των εθνικών στατιστικών υπηρεσιών και της ερευνητικής εταιρίας Gallup .

Κατέληξε στο λοιπόν στο συμπέρασμα ότι οι χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής είναι οι εξής 11:

1) Νορβηγία



Η Νορβηγία συγκαταλέχθηκε στις χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής και το προηγούμενο έτος. Οι Νορβηγοί απολαμβάνουν τη ζωή στη χώρα τους, καθώς στην πλειοψηφία τους διαθέτουν μια υψηλά αμειβόμενη θέση εργασίας, ένα υψηλό επίπεδο μόρφωσης και κατά μέσο όρο ζουν μέχρι τα 82 τους.

2) Αυστραλία



Παρόλο που η Αυστραλία το 2013 και το 2014 κατείχε τα πρωτεία στη λίστα με τις χώρες που υπόσχονται την καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους αυτή τη χρονιά ήρθε δεύτερη. Ο ΟΟΣΑ ανέφερε ότι οι το 95% των Αυστραλών έχουν υψηλή αίσθηση της κοινότητας, πράγμα που σημαίνει ότι πιστεύουν ότι πάντα υπάρχει κάποιος στο πλευρό τους στον οποίο μπορούν να βασίζονται.

3) Δανία



Οι κάτοικοί της απολαμβάνουν ίσως τα περισσότερα ρεπό στον κόσμο. Η πλειοψηφία των πλήρως απασχολούμενων αναφέρει ότι το 66% των ημερών τους ετησίων αφιερώνεται στις «μέρες αυτοφροντίδας» (κοινώς, ρεπό).

4) Ελβετία



Το ποσοστό ανεργία στην Ελβετία αγγίζει μόλις το 3,1% και θεωρείται το πιο χαμηλό στον κόσμο.

5) Καναδάς



Η συγκεκριμένη χώρα διαθέτει τις πιο προσιτές τιμές όσον αφορά στη στέγαση. Το 2000 οι αρχές στο Τορόντο και στο Βανκούβερ επέβαλαν ένα νέο μέτρο βάσει του οποίου δημιουργήθηκαν γειτονιές μονομελών οικογενειών, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να νοικιάζουν τα επιπλέον δωμάτια σε προσιτές τιμές.

6) Σουηδία



Οι άνθρωποι στη Σουηδία διαθέτουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στα κοινά. Στις πιο πρόσφατες εκλογές 83% των Σουηδών ψηφοφόρων προσήλθαν στις κάλπες.

7) Νέα Ζηλανδία



Η Νέα Ζηλανδία έχει ως βασική προτεραιότητά της το περιβάλλον. Το ποσοστό εκπομπής αερίων θερμοκηπίου είναι χαμηλά εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού πληθυσμού της.

8) Φινλανδία



Μόνο το 4% των Φινλανδών εργαζομένων δουλεύουν για πολλές ώρες, ποσοστό που εκπροσωπεί μόνο το 13% του συνολικού πληθυσμού της.

9) ΗΠΑ



Η Αμερική θεωρείται η καλύτερη χώρα όσον αφορά στους τομείς της στέγασης, του εισοδήματος και γενικότερου πλούτου. Το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών ανέρχεται στα 47,071 δολάρια ετησίως και αποτελεί το υψηλότερο μέσο εισόδημα, σύμφωνα με τη μελέτη του ΟΟΣΑ.

10) Ισλανδία



Το ποσοστό των πολιτών που έμειναν άνεργοι για ένα χρόνο δεν είναι περισσότερο από 0,7%.

11) Ολλανδία



H Oλλανδία διαθέτει τα υψηλότερα ποσοστά αλφαβητισμού στον κόσμο. Oι επιδόσεις των φοιτητών της στα μαθηματικά, τις επιστήμες και στα τεστ κατανόησης ξεπερνούν τον μέσο όρο.
Πηγή: Business Insider
http://www.huffingtonpost.gr/2016/11/11/eidiseis-diethnes-11-xwres-kaluteri-poiotita-zwis-2016_n_12910640.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου