17 Δεκεμβρίου, 2016

Το μυστικό που σε λίγο θα γνωρίζουν όλοι.

 
     Πριν μερικά χρόνια στην κορυφή της οδού Ερμού υπήρχε ένα ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λεγόταν «Παπασπύρου». 
Ο ιδιοκτήτης είχε δεχθεί πρόταση να πουλήσει την επιχείρησή του έναντι ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού, σε μια αμερικανική εταιρεία. Φυσικά, όταν μιλάμε για ιστορική επιχείρηση ήταν αναμενόμενο να απορρίψει την πρόταση, γιατί εκτός από τα χρήματα υπήρχε η ιστορία και το μη ανταλλάξιμο συναισθηματικό κόστος. 
Να σημειώσω δε, πως η επιχείρηση πήγαινε ιδιαίτερα καλά, ούσα ιστορική και γνωστή τοις πάσι!

Μερικούς μήνες μετά, το ζαχαροπλαστείο έπιασε φωτιά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και κάηκε ολοσχερώς. 

Ο ιδιοκτήτης πείστηκε, έτσι, να το πουλήσει, και στη θέση του σήμερα βρίσκεται το γνωστό σε όλους μας McDonalds. Ετσι κάνουν Business οι Αμερικάνοι. Ή συμβαδίζεις μαζί τους, ή παύεις να βαδίζεις εντελώς!

Λίγο πριν τον Μάρτιο του 2011, οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει την επιθυμία τους, να φύγει ο Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία της Συρίας, πράγμα το οποίο όπως είναι φυσιολογικό δεν έγινε δεκτό από τον Σύριο Πρόεδρο. Ετσι, στην Συρία, ξέσπασαν συγκρούσεις, πρώτα με τη μορφή, εξέγερσης και ύστερα με τη μορφή εμφυλίου, χωρίζοντας τη χώρα στα δύο, έχοντας από τη μια πλευρά τους αντικυβερνητικούς με την υποστήριξη της αντιπολίτευσης -όπως γίνεται συνήθως- και από την άλλη πλευρά τους κυβερνητικούς. Στη μέση; Ο απλός λαός φυσικά.

Ολα πήγαιναν καλά και οι αντικυβερνητικοί κέρδιζαν συνεχώς έδαφος αφήνοντας πίσω τους ερείπια. Κάπου εκεί οι δυνάμεις της Συρίας άρχισαν να υπερνικούν τους κουρασμένους αντικαθεστωτικούς και να δείχνουν πως σύντομα θα αποκτήσουν και πάλι τον πλήρη έλεγχο. 

Εκείνη λοιπόν τη στιγμή εμφανίζεται από το πουθενά μια Ισλαμική οργάνωση με την επονομασία, Ισλαμική πολιτεία του Ιράκ και της Συρίας ή αλλιώς παγκόσμιο Χαλιφάτο, και ξεκινά επιχειρήσεις εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.


Ερώτηση με έπαθλο χρυσούν ωρολόγιον: Που πάει το μυαλό σας; Ποιος βγαίνει κερδισμένος από την μυστήρια εμφάνιση μιας τέτοιας ομάδας ακριβώς τη στιγμή που οι αντικαθεστωτικοί αποδεικνυώντουσαν ανίκανοι να φέρουν εις πέρας την αποστολή της αποπομπής του Άσαντ από την εξουσία; Και άρα… ποιος τους ενισχύει με όπλα; Ποιος τους έδωσε τα ολοκαίνουργια τζιπ τους; Ποιος τους ταΐζει;;;

Αρα! Από σήμερα, όταν θα ακούς ISIS θέλω να γνωρίζεις πως ακούς ΗΠΑ. Από σήμερα τέλος το «Δεν γνώριζα»! 

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου