27 Φεβρουαρίου, 2017

Δύο τύποι πονοκεφάλου που μάλλον αγνοείτε

Δύο τύποι πονοκεφάλου που μάλλον αγνοείτε

Δύο τύποι πονοκεφάλου που μάλλον αγνοείτε

Υπάρχουν δεκάδες είδη πονοκεφάλων και κάποια είναι αρκετά σπάνια.
Γι’ αυτό και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάθε τύπος πονοκεφάλου είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, που απαιτεί το πλήρες ιστορικό του ασθενούς για να εντοπιστεί.
Όσο περισσότερα χαρακτηριστικά δώσει κάποιος για την κεφαλαλγία του, τόσο πιο αξιόπιστη μπορεί να είναι η διάγνωση, άρα και η αντιμετώπισή της.
Δείτε δύο άγνωστα στους περισσότερους είδη πονοκεφάλων...
Πονοκέφαλος λόγω υπερβολικής προσπάθειας
Αυτός ο πονοκέφαλος συμβαίνει λίγα λεπτά μετά από έντονη σωματική προσπάθεια, όπως η γυμναστική, το σεξ, ένα δυνατό φτάρνισμα ή το έντονο γέλιο.
Η πίεση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού στον εγκέφαλο αυξάνεται απότομα, με αποτέλεσμα να προκαλείται πονοκέφαλος, ο οποίος τις περισσότερες φορές υποχωρεί σε λίγα λεπτά.
Σπανιότερα ο πόνος μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα των αιμοφόρων αγγείων. 
Πονοκέφαλος λόγω υπέρτασης
Πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι τους έχει... ανέβει η πίεση λόγω του έντονου πονοκέφαλου που αισθάνονται. Η υψηλή αρτηριακή πίεση περιορίζει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και έτσι προκαλείται πονοκέφαλος. Αυτός ο τύπος πονοκέφαλου είναι συνήθως χειρότερος το πρωί και υποχωρεί στη διάρκεια της ημέρας. Είναι λοιπόν σημαντικό να ελέγχετε την αρτηριακή σας πίεση και να τη διατηρείτε σε φυσιολογικές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου