Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Πως η Γερμανία κατέστρεψε τον Ελληνισμό της Τουρκίας.


   Τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ου, ήταν μια περίοδος όπου Γερμανία και Τουρκία, είχαν έρθει πολύ κοντά, με τους Γερμανούς και τον τότε «Κάιζερ» Γουλιέλμο τον Β' , να επιδιώκει και τελικά να πετυχαίνει την διείσδυση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας.  Οι Βαθιές ρίζες της γερμανοτουρκικής φιλίας
  Η προσπάθεια διείσδυσης της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από το 1867, όταν ιδρύεται στην Τουρκία σχολή διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας. Αργότερα κυκλοφορεί στη Γερμανία βιβλίο - οδηγός «Η Μικρά Ασία πεδίο γερμανικού εποικισμού».

   Ο τότε «Κάιζερ», όπως έμεινε στην ιστορία, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη και έχει θερμή συνάντηση με τον Σουλτάνο τον οποίο χαρακτηρίζει ως «φίλο», ενώ μοιράζει εκατοντάδες παράσημα στους τούρκους αξιωματούχου. 
   Η στρατηγική της Γερμανίας αρχίζει και ξεδιπλώνεται σε οικονομικό επίπεδο, αρχής γενομένης από την μεγάλη δύναμη της εποχής, τους σιδηρόδρομους. Τα μεγάλα deal αρχίζουν, με την Τουρκία να αρχίζει να μεταβάλλεται σε γερμανικό προτεκτοράτο.
   Οι Γερμανοί πολύ σύντομα θα ελέγχουν πλέον όλο σχεδόν το σιδηροδρομικό δίκτυο. Σε βιβλίο της εποχής, γερμανού περιηγητή διατυπώνεται με σαφήνεια η άποψη πως «Η Τουρκία θα ζήσει διά της Γερμανίας».
   Όλα αυτά περιγράφονται αναλυτικά από τον Μιχαήλ Ροδά, διευθυντή τότε του γραφείου τύπου της Ύπατης Αρμοστείας της Σμύρνης, στο βιβλίο "πως η Γερμανία κατέστρεψε τον ελληνισμό της Τουρκίας". Ο Ροδάς έζησε όλα τα γεγονότα από πολύ κοντά και γράφει χαρακτηριστικά για την συνάντηση του Κάιζερ με τον Σουλτάνο και σημειώνει με νόημα πως «κολακεύτηκε υπερβολικά από την φιλία του Γερμανού».
    Το τραπεζικό deal και η ίδρυση της Deutsche Bank
   Οι Γερμανοί δεν σταμάτησαν στους σιδηρόδρομους. Θέλοντας να «μπουν» στο τραπεζοπιστωτικό σύστημα της περιοχής κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις. Το 1904 φτάνει στην Ελλάδα εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας της Γερμανίας και πείθει τον τότε διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Στέφανο Στρέιτ να ιδρύσουν από κοινού, την Τράπεζα της Ανατολής. Βασικός όρος της συμφωνίας, η πλειοψηφία στο Συμβούλιο θα ήταν ελληνική. 
   Η συμφωνία υλοποιήθηκε και η πρωτοφανής ανάπτυξη της τράπεζας , αφού το ελληνικό εμπόριο ήκμαζε, οδηγεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εκεί οι Γερμανοί φαίνεται πως βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία και αθέτησαν την αρχική συμφωνία ζητώντας την πλειοψηφία στο συμβούλιο . Η ρήξη ήλθε , κάτι που δεν φαίνεται να πείραξε ιδιαίτερα τον «μεγάλο» Κάιζερ , που ήδη είχε μπει στο παιχνίδι της περιοχής και ήλεγχε το τραπεζικό σύστημα της Αιγύπτου και όλης της Τουρκίας.
    Η ίδρυση της «νέας» τράπεζας ήταν γεγονός, αφού τότε γεννήθηκε η περίφημη Deutsche Bank, με τα αρχικά ελληνικά αρχικά κεφάλαια, η οποία ανοίγει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 200 (!) υποκαταστήματα και αρχίζει να προσφέρει άφθονο χρήμα για επενδύσεις στην Τουρκία. Παράλληλα σε όλη την Τουρκία γίνεται μποϊκοτάζ στα ελληνικά προϊόντα και το ελληνικό εμπόριο που γνώριζε άνθιση διώκεται.

   Την γενοκτονία των Ποντίων την χρηματοδότησε η Deutsche Bank
     Η πολιτική αυτή που εφαρμόστηκε από την συνεργασία Γερμανίας και Τουρκίας, κατέληξε σε μια εθνική τραγωδία, Την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από το κίνημα των νεοτούρκων. Η βοήθεια της Γερμανίας στους νεότουρκους ήταν σε όλα τα επίπεδα, όπως αποκαλύπτουν οι πηγές της εποχής. Χαρακτηριστικό είναι πως οι γερμανικές ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν βγάλει ανακοίνωση πως τα μέλη των νεοτούρκων μπορούν να ταξιδεύουν δωρεάν με την γερμανική σημαία.
  Οι ιστορικές πήγες γράφουν χαρακτηριστικά «η Deutsche Bank παρέχει άφθονα κεφάλαια στο κίνημα των Νεοτούρκων. Ο Γερμανισμός τους παρέχει όλα τα μέσα , αφού η Πανισλαμική πολιτική είναι τέκνο της Παγγερμανικής» . Ο Μιχαήλ Ροδάς, αναφέρει γλαφυρά πως όσα έγιναν και κατέληξαν σε αυτή την τραγωδία του ελληνισμού «γίνονταν χωρίς θόρυβο, με πρόγραμμα, με σύστημα και αφάνταστη υπομονή», τα διαχρονικά δηλαδή χαρακτηριστικά της πολιτικής των Γερμανών.
    Παγγερμανισμός είναι η ιδεολογία της επικράτησης της Γερμανίας σε όλο τον κόσμο, η δημιουργία της μείζονος Γερμανίας. Ο Παντουρκισμός είναι η ιδεολογία της ένωσης του τουρκικού κόσμου και η ανάδειξή του σε παγκόσμια δύναμη. Βλ. ενδεικτικά, Ο Παγγερμανισμός και τα κατακτητικά του σχέδια, Αθήνα, 1916 του Ch. Andler, και Das deutsch-turkische Waffenbundnis im Weltkrieg, Λειψία, 1940 του Carl Muhlmann. 
   Η επέκταση προς την Ανατολή ήταν το γερμανικό, ιμπεριαλιστικό σχέδιο μέσω της δημιουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής από το Βερολίνο ως τη Βαγδάτη για τη διευκόλυνση του οικονομικού ελέγχου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Βλ. Ε.Μ. Βurns, Ευρωπαϊκή Ιστορία, ο δυτικός πολιτισμός: Νεότεροι χρόνοι, Θεσσαλονίκη, 2006, σ. 793, Hans Heinrich Nolte, Drang nach Osten, Κολωνία, 1976, σσ. 10-40
   Τουρκοι και γερμανοι  μετεβαλλαν την Μικρα Ασια σε ενα απεραντο ελληνικο νεκροταφειο τα ετη 1912-1914.
   Η Γερμανια αναλαμβανει  τον πληρη στρατιωτικο ελεγχο του τουρκικου στρατου ,ο Γερμανος στρατηγος  Λιμαν Φον Σαντερς  γινεται Φρουραρχος της Κωνσταντινουπολης !


πηγη:kerberos-hellas
http://elefterosarthrografos.blogspot.gr/
Αποσπασματα του βιβλιου παρακατω


ΟΙ  ΓΕΡΜΑΝΟΙ  ΕΚΤΟΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ .ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΠΟΔΙΟ !

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ 

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΤΟΥΡΚΩΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΥΣ-ΑΠΟΦΑΖΙΖΕΤΑΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΙ  ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΩΓΜΟ

ΤΑ  ΚΑΚΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΚΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΙΤΑΤΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΧΥΝΕΤΑΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ  ΠΛΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΣΚΛΑΒΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ

Η ΝΤΟΙΤΣΕ  ΜΠΑΝΚ  ΔΙΝΕΙ  ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ  ΛΙΜΑΝ ΦΟΝ ΣΑΝΤΕΡΣ ΠΙΕΖΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ


Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΔΙΑΚΑΩΣ

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ !

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ 400.000 ΕΚΠΑΤΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ  ΑΣΙΑΣ
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΜΠΟΔΙΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ  ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ  ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ
ΕΙΣΘΕ ΕΙΛΩΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!ΕΛΕΓΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ  ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ...ΤΟΥΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ !

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΤΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΑΔΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου