01 Οκτωβρίου, 2017

Βιολογικά ρεβίθια διά χειρός του μητροπολίτη Μαντινείας

Βιολογικά ρεβίθια με αρχιερατική ευλογία στην Αρκαδία. Οι αγροτικές ανησυχίες και η ενασχόληση του μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρου με τη γη και τις καλλιέργειες δεν αποτελούν είδηση για όσους γνωρίζουν τον αεικίνητο επίσκοπο.

Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε, μαζί με άλλους ιερείς και εθελοντές, να μαζεύει από νωρίς το πρωί τη φετινή συγκομιδή των ρεβιθιών σε κτήμα στον Εύανδρο Κυνουρίας. Την έκταση φροντίζει προσωπικά ο κ. Αλέξανδρος και έχει επιλέξει η καλλιέργεια να γίνεται με οικολογικό τρόπο και παραδοσιακά μέσα.

Ο μητροπολίτης Αλέξανδρος συμμετείχε ενεργά στη συγκομιδή, έβγαλε το ράσο και έπιασε το φτυάρι για να λιχνίσει τα όσπρια. Τα ρεβίθια από το κτήμα του μητροπολίτη θα διατεθούν στα ιδρύματα της μητρόπολης και στο φιλανθρωπικό πρόγραμμα «Το καλάθι του πτωχού αδελφού». Μιλώντας σε συνεργάτες του, ο κ. Αλέξανδρος τονίζει ότι με την προβολή των παραδοσιακών μεθόδων καλλιέργειας έχει σκοπό να μυήσει τους νέους, είτε είναι αγρότες είτε όχι, στην οικολογική και ποιοτική γεωργική παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου