21 Αυγούστου, 2018

Εκκλησία της Ελλάδος: Πρόγραμμα Συνοδικών Εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

ΤΟ ΑΘΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΑΡΑΓΕ  ΚΑΠΟΙΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ Η΄ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ ΤΟΥ 1821 ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ;
 
https://vimasaronikou.wordpress.com/2018/08/06


ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στη Συνεδρία της 8ης μηνός Ιουνίου 2018, αποφάσισε να κοινοποιήσει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος το Πρόγραμμα των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων, καθώς και της διοργανώσεως των Διαγωνισμών και των Καλλιτεχνικών εορτίων Παρουσιάσεων νεολαίας, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως διακοσίων (200) ετών από της Ελληνικής Επαναστάσεως, οι οποίες θα λάβουν χώρα κατά το έτος 2021.
α) Το Πρόγραμμα των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων για τα διακόσια (200) χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821 – 2021) έχει ως εξής:

Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2021: Έναρξη των Εορτασμών.
Ανάγνωση Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου σε όλους τους Ιερούς Ναούς.
Τηλεοπτικό Μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προς τον λαό με έμφαση στην σημασία της Επετείου.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021:
Συνοδική Εκδήλωση: Μετάβαση του Αρχιεπισκόπου και των Μελών της Δ.Ι.Σ. στο Ναύπλιον και στην Επίδαυρο.
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου.

Μνημόσυνο εις μνήμην του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια και των μελών της Α’ εν Επιδαύρω Εθνικής Συνελεύσεως.
Πανηγυρική Ανάγνωση της Διακηρύξεως της Ανεξαρτησίας υπό της Α’ Εθνικής Συνελεύσεως (Επίδαυρος 1.1.1822).

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: https://www.ekklisiaonline.gr/nea/ekklisia-tis-ellados-programma-synodikon-ekdiloseon-gia-ta-200-chronia-apo-tin-elliniki-epanastasi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου