16 Αυγούστου, 2018

Βέρμιο όρος, Καστανιες Ημαθίας. Ιερό Πανελλήνιο Προσκύνημα Παναγία Σουμελα.


Ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ νιώθει ευλογημένος με το χρήστη Giorgos Michailidis και 8 ακόμη στην τοποθεσία Παναγια Σουμελα.
1 ώρα
Τρίτη 14 και Τετάρτη 14 Αυγούστου 2018!
Βέρμιο όρος, Καστανιες Ημαθίας.
Ιερό Πανελλήνιο Προσκύνημα Παναγία Σουμελα.
Ψαλμωδηση στις πολυαρχιερατικες πανηγυρικες Ιερές Ακολουθίες για την Θεομητορικη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με κλιμάκιο του Ελληνικού Βυζαντινού Χορού "Οι Δομέστικοι".

Θέλω να ευχαριστήσω ολοκαρδια τον Σεβασμιωτατο Μητροπολίτη Βεροιας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα και τον Πρόεδρο του Πανελληνιου Ιδρύματος "Παναγία Σουμελα" κ. Γεώργιο Τανιμανιδη,για την τιμητική πρόσκληση προς την ελαχιστοτητα μου να ψάλλω στην Παναγία τη Σουμελιωτισσα μαζί με τους μαθητές μου.
Υιικες ευχαριστίες προς τους Σεβασμιωτατους Αρχιερείς Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, Σερβιων και Κοζάνης κ. Παύλο, Εδέσσης-Πελλης και Αλμωπιας κ. Ιωήλ και Θεσσαλιωτιδος και Φαναριοφαρσαλων κ. Τιμόθεο για την πατρική τους αγάπη και τα καλά τους λόγια.
Συγκινητική η στιγμή της βράβευσης του Αρχηγού ΓΕΑ, Πτεραρχου Χρήστου Χριστοδούλου με καταγωγή από το Καλαμπάκι Δράμας.
Ξεχωριστό γεγονός στο φετινό πανηγύρι η "συνάντηση-ένωση" των θαυματουργων εικόνων των σεβασματων του Πόντου, Αγίου Γεωργίου Περιστερεωτα και Αγίου Ιωάννου Βαζελονος μαζί με το θησαυρισμα της Παναγίας της Σουμελιωτισσας που το 1951 ο ευεργέτης του Ποντιακου Ελληνισμου Λεωνίδας Ιασωνιδης εγκατεστησε στο Όρος Βέρμιο.
Συγκλονιστικη η παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων προσκυνητων από όλο τον κόσμο που ξενύχτησαν για τη Χάρη της Παναγίας σε αντισκηνα, σε αυτοκίνητα ακόμη και έξω στο ύπαιθρο σε υψόμετρο 1250 μέτρα!
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους αγαπημένους μαθητές, φίλους και συνεργάτες Άγγελο Θεοδωρίδη, Γιώργο Γεωργιάδη, Τριαντάφυλλο Μιτκα, Σωτήρη Τσεπιδη, Michalis GerontidisΆγγελος ΑνδρέογλουΑντώνης ΑνδρέογλουNikos OmpasisGiorgos MichailidisGiannis KaradanisStefou AristotelisLazaros Dovrolis και Φανης Κακαρηςγια την παρουσία, τη συνέπεια και το μερακλιδικο ψαλσιμο τους!
Και του χρόνου με υγεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου