Μετά από αυτό αναζητήστε με CTRL+F αυτήν την γραμμή . Αντώνιος Παρασκευόπουλος: Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

       Σάλο έχει προκαλέσει η Γερμανική εταιρεία Sunfire GmbH, διότι πιστεύει ότι έχει δημιουργήσει μια μηχανή που μετατρέπει το νερό σε υγρά καύσιμα όπως βενζίνη πετρέλαιο ή κηροζίνη.
Τόσα και τόσα ακούμε κατά διαστήματα τα οποία αντικαθιστούν τις παραδοσιακές μηχανές καύσης και τα αν μη τι άλλο πανάκριβα καύσιμα τα οποία μας κάνουν να υπολογίσουμε ακόμα και τις πιο μικρές μας αποστάσεις.
        Αλήθεια, και ποιος δεν έχει δυσκολευτεί τα τελευταία χρόνια με τις τιμές των υγρών καύσιμων;
Η τεχνολογία αυτή ονομάστηκε Power-to-Liquid και χρησιμοποιεί την διαδικασία Fischer-Tropsch η οποία αναπτύχθηκε το 1925. Μέσα από αυτή την διαδικασία δημιουργείται υδρογονάνθρακας σε υγρή μορφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μηχανές εσωτερικής καύσης.
Διπλό το όφελος λοιπόν, καθώς απομακρύνεται και το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Με τα πολλά και με τα λίγα όμως τα θέματα γραφειοκρατίας είναι αυτά που κρατούν πίσω την τεχνολογία, ας ελπίσουμε να λυθούν σύντομα μπας και μπορέσει να αναπτυχθεί η τεχνολογία όπως πραγματικά της αξίζει.

Την επίσημη σελίδα της Sunfire μπορείτε να την βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου