21 Σεπτεμβρίου, 2015

ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ , ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ !!!!

 
Στη δίνη ενός άνευ προηγουμενου σκανδάλου βρίσκεται η Volkswagen, μετά τη διαπίστωση των αμερικανικών αρχών ότι τα ντίζελ αυτοκίνητα που πωλούσε στους αμερικανούς καταναλωτές παρουσίαζαν ψευδείς επιδόσεις στις εκπομπές ρύπων.

500.000 «βρώμικα» αυτοκίνητα

Σύμφωνα με τις αμερικανικές διωκτικές αρχές η Volkswagen από το 2009 έως και εφέτος εξαπατούσε πελάτες και αμερικανικό δημόσιο, έχοντας δημιουργήσει μια συσκευή λογισμικού η οποία παρουσίαζε στους τεχνικούς ελέγχους πλαστά δεδομένα εκπομπών ρύπων. Το λογισμικό είχε τοποθετηθεί σε 500.000 οχήματα.  
Η αμερικανική Αρχή Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) αποκάλυψε ότι στη διάρκεια της κανονικής οδήγησης, σε δρόμους τα αυτοκίνητα αυτά μολύνουν 10 έως 40 φορές περισσότερο από τα επιτρεπόμενα όρια. Τα μοντέλα των δύο χιλιάδων κυβικών που πρόκειται να ανακληθούν γιατί τα στοιχεία τους έχουν παραποιηθεί είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή της εταιρείας, όπως τα Jetta, Beetle, Golf, Passat και Audi A3.

Πρόστιμο 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων 

Η ίδια υπηρεσία ανακοίνωσε ότι τα πρόστιμα που θα επιβληθούν στους γερμανούς ενδεχομένως να φτάσουν έως τα 18 δισ. δολάρια και παράλληλα ετοιμάζεται αν αρχίσει ανάλογους έλεγχους και σε οχήματα άλλων εταιριών. 
Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, χάνοντας σε μία μέρα το 20% της αξίας της, τη μεγαλύτερη της επταετίας. Υπό το βάρος των καταγιστικών εξελίξεων ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρίας, υποχρεώθηκε να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη, παραδεχόμενος ότι η εταιρεία έχασε την εμπιστοσύνη του κοινού και των πελατών της.

Ερευνα και στην Ευρώπη

Οι γερμανικές αρχές πρόκειται τώρα να διερευνήσουν εάν τα στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων παραποιήθηκαν και στην Ευρώπη. Ερευνα εις βάρος της Volkswagen ξεκινά το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας, σύμφωνα με την Bild.
http://www.thetoc.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου