Αντώνιος Παρασκευόπουλος: Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Μαρκέλλας σε Χίο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Μαρκέλλας σε Χίο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Του Παντελή Φύκαρη

       Παρουσία χιλιάδων προσκυνητών αλλά και σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού, η Χίος εόρτασε και φέτος στα πλαίσια της τοπικής αργίας την γιορτή της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος.


     Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης δεκάδες προσκυνητών διέσχισαν το νησί από τα ανατολικά προς τα δυτικά, καλύπτοντας απόσταση άνω των 40 χιλιομέτρων προκειμένου να παραβρεθούν στη Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Αγίας.


       Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Παναγιωτατος Μητροπολίτης Μονεμβασιάς και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, που ήταν προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου ενώ το παρόν έδωσαν ο βουλευτής Νότης Μηταράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς, ο Ταξίαρχος Γ. Μπικάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου Δ. Αυγερινός καθώς και οι πρώην διοικητές της 96 ΑΔΤΕ Δημόκριτος Ζερβάκης και Ι. Παπαπροκοπίου.


      Οι πιστοί αν και αισθητά μειωμένοι σε σχέση με άλλες χρονιές, κατέκλεισαν το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας ζητώντας την προστασίας της αλλά και την ευλογίας της.


Πολεμούν την ορθοδοξία

     Στο μήνυμά του ο Παναγιωτατος Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια κέντρων να αφανίσουν τον Χριστό και την ορθόδοξη πίστη.


     «Τι θα πουν σε αυτή τη νέα γενιά που χθες ξεκίνησε από την χώρα με τα πόδια, και όλη τη νύχτα περπατούσε για να εναποθέσει τον ευλαβικό ασπασμό της στην θαυματουργή εικόνα της Αγίας. Θα ήθελα προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που διάκεινται εχθρικά προς την Εκκλησία, να απευθύνω δύο ερωτήματα. Κύριοι αγωνίζεστε να περιθωριοποιήσετε την Εκκλησία και την ορθοδοξία, πως θα σβήσετε τον Χριστό στα βάθη των αιώνων;», ανέφερε ο Μητροπολίτης Σπάρτης για να καταλήξει στη φράση του Πασκάλ ότι «είναι πιο εφικτό να θεμελιωθεί φρούριο στον αέρα με άμμο, παρά να υπάρξει βιώσιμη κοινωνία χωρίς πίστη στον Θεό».


7.000 ευρώ στους μαθητές της Αμανής

      Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με απόφαση του Μητροπολίτη Χίου το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας διέθεσε το ποσό των 7.000 ευρώ από τα έσοδά του προκειμένου να ενισχύσει τους μαθητές των σχολείων της Αμανής ανεξάρτητα από εθνικότητα ή θρησκεία.


Τιμή στον Μητροπολίτη Σπάρτης


     Μία ημέρα νωρίτερα ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος απένειμε στον Παναγιωτατο  Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιο την ανώτατη διάκριση της Χιακής Εκκλήσίας τον σταυρό του Αγίου Ισιδώρου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ  ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΣΥΝΔΕΣΜΟ
https://youtu.be/aZ044hCePU8 πρωτο  μερος
https://youtu.be/wEwHrh-pHuk δευτερο  μερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου