23 Νοεμβρίου, 2016

.
Η αμφισβήτησις το τελευταίον διάστημα της Συνθήκης της Λωζάννης, δηλ. κυρίως του καθεστώτος της Θράκης, από τον πρόεδρον της Τουρκίας προειδοποιεί την Ελλάδα ότι η Τουρκία αναζητεί αφορμάς, δια να εμπλέκεται εις τα εσωτερικά μας ζητήματα. Μία τοιαύτην αφορμήν δίδει και η ανέγερσις του τεμένους. Οφείλομεν να σημειώσωμεν ότι και κατά την δεκαετίαν του 1990 η Τουρκία επεχείρησεν ανεπιτυχώς την επαναλειτουργίαν εις τας Αθήνας του Φετιχιέ τζαμί (Το τζαμί του Πορθητή) και του Τζισδαράκη, εις την πλατείαν Μοναστηρακίου. Τα επεκτατικά αυτά σχέδια μέσω του Ισλάμ ευρίσκονται εις το επίκεντρον των βλέψεων ανασυστάσεως της Οθωμανικής ταυτότητος της γείτονος. Γνώσται των καταστάσεων διαβλέπουν τας κινήσεις του κ. Ερντογάν. Ο κ. Λεωνίδας Κουμάκης έγραψεν εις την ιστοσελίδα voicenews.gr της 22ας Αυγούστου 2016:

«Τα τεμένη είναι οι στρατώνες μας, οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας, οι θόλοι των τεμενών τα κράνη μας και οι πιστοί μουσουλμάνοι οι στρατιώτες μας». Αυτά έλεγε το 1998 ο σημερινός ψευτο-σουλτάνος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν και μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς τις επιδιώξεις του, όταν επιμένει ενοχλητικά και φορτικά να «ανεγερθούν τζαμιά» στην Αθήνα. Βιάζεται να εφαρμόσει τις ίδιες ακριβώς μεθοδεύσεις που υλοποιούνται στην περιοχή της Θράκης με τους ψευτο-μουφτήδες, οι οποίοι χρυσοπληρώνονται και διορίζονται απ’ ευθείας από τα σκοτεινά παρασκήνια της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας, «καμουφλάρονται» μάλιστα με οργανωμένες «εκλογές» μέσα σε ξένες χώρες!…

Γιατί πρέπει να επιβάλουμε τους σουνίτες σαν μοναδική έκφραση του μουσουλμανισμού στην Ελλάδα “αποκλείοντας» Σιιίτες, Αλεβίδες, Σουφιστές, Ισμαηλίτες, Αλαουίτες, κ.ο.κ.ε; Μήπως για να ελέγχει καλύτερα η Άγκυρα «τους στρατώνες»;… Αυτοί που αποφάσισαν την ανέγερση μεγάλου τεμένους από το υστέρημα των Ελλήνων που γονατίζουν κάτω από τα ασήκωτα οικονομικά βάρη, σε ποιούς μουσουλμάνους θα το δώσουν; Αν το δώσουν σε όλους, είναι ζήτημα χρόνου να εκδηλωθούν και σε Ελληνικό έδαφος οι αιματηρές αντιθέσεις των διαφορετικών μουσουλμανικών αιρέσεων, αφού οι σουνίτες διεξάγουν σε όλο τον κόσμο ιερό πόλεμο εναντίον των διαφόρων «αποστατών» του Ισλάμ. Αν το δώσουν μόνο σε Σουνίτες (όπως επιβάλλει η Τουρκία) θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά «ανεπίσημα» τζαμιά σε διαμερίσματα, σε υπόγεια και σε αποθήκες για Σιίτες, Αλεβίδες, Σουφιστές, Ισμαηλίτες, Αλαουίτες κ.α. με ανοιχτή λίστα μελών, ΑΦΜ και όλα τα απαραίτητα «νομιμοποιητικά» έγγραφα!».

Οι φόβοι όλων όσων ανησυχούν δι’ εμπλοκήν της Τουρκίας εις το ζήτημα δεν είναι ανυπόστατοι ούτε εικασίαι κινδυνολόγων. Υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν την μουσουλμανικήν κοινότητα της Θράκης, αλλά και τους επιδόξους διαχειριστάς του νέου τεμένους εις τον Βοτανικόν με τον Ερντογάν. Ως επληροφορήθημεν από δημοσίευμα εις την εφημερίδα «Παραπολιτικά» της 20ης Αυγούστου:

.


«Επίδειξη θράσους έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Ροδόπης, Αχμέτ Μέτε και Ιμπραήμ Σερίφ, καθώς επισκέφθηκαν την Άγκυρα και φρόντισαν να συναντηθούν με κορυφαίους παράγοντες της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και ιδιαίτερα του κόμματος του Τ. Ερντογάν, με το οποίο άλλωστε διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις. Οι δύο εγκάθετοι της Τουρκίας στη Θράκη πήραν μέρος σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΡ, συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών της γείτονος, Εφκάν Αλά, και επισκέφτηκαν τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά και τον πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Ισμαήλ Καχραμάν».

Αποκαλυπτικά ήσαν τα όσα εγράφησαν εις την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» της 10ης Ιανουαρίου, δηλ. προ σχεδόν ενός έτους, αλλά κανείς δεν έδωσε τότε την κατάλληλον προσοχήν:

«Οι σουνίτες, που ξεπερνούν το 75% των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα, θεωρούν πως θα πρέπει να έχουν λόγο και άποψη στη διοίκηση του τεμένους, αλλά ερίζουν για το ποιάς εθνικότητας θα είναι το πρόσωπο αυτό… Ο Ελληνοαιγύπτιος θεολόγος Αχμάντ Ελντίν, επικεφαλής του Συλλόγου Ελ Ραχμάν, θεωρεί ότι μόνο προβλήματα μεταξύ των μουσουλμάνων της Αθήνας θα δημιουργήσει το τέμενος. «Φτιάχνουν ένα τζαμί για όλες τις ομολογίες και μας λένε πως μπορούν να συμπροσεύχονται μαζί σουνίτες, σιίτες κ.α. Εκτός από το θεολογικό πρόβλημα που προκύπτει, θα δημιουργηθεί θέμα και για το ίδιο το κράτος. Επί καθημερινής βάσης θα υπάρχουν συγκρούσεις. Δεν βρέθηκε κανείς να σκεφτεί αυτό το πρόβλημα; Η μένουν στις δηλώσεις των ψευτοπροέδρων πως όλοι είμαστε μία χαρούμενη οικογένεια,·» υποστηρίζει ο κ. Ελντίν, στρέφοντας έμμεσα τα πυρά του κατά του προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ, αμφισβητώντας ότι εκπροσωπεί την πλειονότητα των μουσουλμάνων που ζουν στη Χώρα μας… Επίσης ο κ. Ελγαντούρ δέχεται βολές και για τις σχέσεις του με της Άγκυρα. Τον περασμένο Μάϊο, μαζί με της Ελληνίδα σύζυγό του Άννα Στάμου, η οποία έχει ασπαστεί το Ισλάμ, βρέθηκε στη Θράκη κατά την υποδοχή του γιου του προέδρου της Τουρκίας, Μιτιλάλ Ερντογάν, από τους τουρκόφρονες της μειονότητας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Ελγαντούρ φίλησε το χέρι του υιού Ερντογάν αποκαλώντας τον «τέκνο του μεγάλου ήρωα του Ισλάμ Ερντογάν».

Υπό το φως αυτών των πληροφοριών λαμβάνει άλλην χροιάν η πρόσφατος πράξις διορισμού μονίμου Ιμάμη εις την Αγίαν Σοφίαν Κωνσταντινουπόλεως. Η Αγία Σοφία είχε μετατραπή εις μουσείον επί καθεστώτος Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος είχε υπογράψει και την Συνθήκην της Λωζάννης. Η ιστοσελίς ensonhaber.com δια τον διορισμόν ενός μονίμου ιμάμη έχει τίτλον «η απόφαση αυτή δεν είναι αρκετή, αλλά είναι ένα βήμα ακόμα». Βήμα προς τα που; Προς την Αθήνα; Ο Ερντογάν έχει την συνήθειαν να προειδοποιή δια τας κινήσεις του. Προ του διορισμού δεν είχε προηγηθή μόνον η ανάγνωσις του Κορανίου εις αυτήν, αλλά και αι μετατροπαί της Αγίας Σοφίας Νίκαιας το 2011 και της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντος το 2013 εις τζαμιά. Η κίνησις επομένως μετατροπής εις τζαμί της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, κέντρον της Βυζαντινής και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, και η αμφισβήτησις της Συνθήκης της Λωζάννης, η οποία προέβλεπε την παραμονήν εις την Κωνσταντινούπολιν των Ορθοδόξων Ελλήνων, αποστέλλουν ένα μήνυμα προς την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου