Στριφτάρια με λαχανικά
Υλικά
για 4-5 άτομα
500 γρ. στριφτάρια (ζυμαρικά)
½ φλ. ελαιόλαδο
1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κυβάκια
4 κολοκυθάκια, σε κυβάκια
2 καρότα, σε κυβάκια
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
300 γρ. γιαούρτι
½ φλ. μαϊντανό και δυόσμο, ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
-Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα στριφτάρια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, ώστε να γίνουν al dente.
-Τα σουρώνουμε, περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου, ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
-Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μελιτζάνα για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
-Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, το σέλερι και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
-Ρίχνουμε τα ντοματίνια, αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά.
-Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το γιαούρτι, τον μαϊναντό, τον δυόσμο, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ http://ellsyntages.blogspot.gr/2016/11/blog-post_54.html#more
ΠΗΓΗ http://ellsyntages.blogspot.gr/2016/11/blog-post_54.html#more
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου