Υλικά
500 γρ. γίγαντες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
100 γρ. λάχανο χοντροκομμένο
2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
½ φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι
ζεστό νερό
Αλάτι πιπέρι
4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 κουταλάκι ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βράζουμε για 30 λεπτά τους γίγαντες και τους στραγγίζουμε.
- Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν λίγο.
- Προσθέτουμε το λάχανο, πιπεριά, τον μαϊντανό. Το σέλινο, τον χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Τοποθετούμε τους γίγαντες σε πυρίμαχο σκεύος και τους περιχύνουμε με το μείγμα λαχανικών ανακατεύοντας ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα.
- Σκεπάζουμε το φαγητό με τις ροδέλες ντομάτας πασπαλισμένες μ ε τη ζάχαρη και λίγο ακόμη αλατοπίπερο.
- Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν οι γίγαντες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου