30 Αυγούστου, 2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ -ΜΑΡΑΘΟΝΗΣΙ ,ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ



Pan Poseidon  Greek Cosmos29 Αυγ 2017

Ζάκυνθος: Το Μαραθονήσι είναι μια νησίδα που βρίσκεται στον κόλπο με τις χελώνες κοντά στην παραλία Λίμνη Κερίου. Το νησί είχε κατοίκους μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ενώ σήμερα είναι ακατοίκητο και χωρίς κατασκευές. Σήμερα είναι ένα απο τους τόπους αναπαραγωγής της χελώνας Καρέτα-Καρέτα. Eίναι επισκέψιμο με σκάφος ή λαμβάνοντας μέρος σε οργανωμένες εκδρομές με καΐκι και για τους πιο τολμηρούς υπάρχει η δυνατότητα να προσπαθήσουν τον διάπλου με κανό-καγιακ έχοντας έτσι αρκετές πιθανότητες να συναντήσουν κάποια χελώνα.

Το νησί συμπεριλαμβάνεται στο θαλάσσιο πάρκο και για αυτό απαγορεύεται η αγκυροβόληση. Το νησί προσφέρει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο υπέροχες παραλίες: η μία με βότσαλα, από την οποία μπορείτε να φτάσετε κολυμπώντας σε μια πελώρια σπηλιά, ή άλλη είναι μιά μεγάλη λωρίδα αμμουδιάς που κατηφορίζει γλυκά προς τη θάλασσα.
Ενώ η αμμουδιά είναι ιδανική για τους λάτρεις του ήλιου και του relax, η παραλία με τα βότσαλα είναι τέλεια για τους λάτρεις του snorkeling που μπορούν να επισκεφθούν την μεγάλη σπηλιά (δεξιά της παραλίας) καθώς και μερικές πιο μικρές σπηλιές μισοβυθισμένες στο νερό, γεμάτες πετρώματα και θαλασσινούς αστερίες (στα αριστερά).

Στο νησί, όπως είπαμε ήδη, δεν υπάρχουν σνάκ μπάρ, ηλεκτρισμός ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να ενοχλήσει τις χελώνες, επομένως καλό θα ήταν να οργανωθείτε ώστε να έχετε τρόφιμα και νερό. Για όποιον πρόκειται να φτάσει με τη δική του βάρκα να επισκεφτεί και τις Σπηλιές Κερίου, που βρίσκονται σε λίγα λεπτά απόσταση κατά μήκος της ακτής του Ακρωτηρίου Μαραθιά.

Η Ζάκυνθος είναι γνωστή, εκτός από τις χελώνες, και γιατί προσφέρει καταφύγιο στα τελευταία δείγματα της μοναχής φωκιας της Μεσογείου.
Ενα από αυτά τα  δείγματα έχει διαλέξει μια μικρή σπηλιά στο Μαραθονήσι για καλοκαιρινή κατοικία και αφήνουμε στους πιο ριψοκίνδυνους την ευχαρίστηση της ανακάλυψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου