10 Μαΐου, 2018

Αλβανοί, Αρβανίτες, Έλληνες – Μερικά ιστορικά στοιχεία


ΠΟΣΟ  ΜΕΓΑΛΗ  ΖΗΜΙΑ  ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 400-500 ΧΡΟΝΙΑ  ΣΚΛΑΒΙΑΣ  ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !!!ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ   ΘΑΥΜΑ  Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 !
 
ΠΗΓΗ https://diafimiseto.wordpress.com/2018/05/09/

Από τότε που η εθνικότητα ορίζεται με βάση την γλώσσα και όχι την πίστη, τα πράγματα ως προς τα «βαλκάνια έθνη» είναι περιπεπλεγμένα. Συγχέονται οι ιστορικές συνθήκες και η τρέχουσα πραγματικότητα. Εύκολα αφορίζεται ως «εθνικισμός» κάθε ιστορική ματιά, είτε είναι σωστή, είτε λάθος. Η Ελλάδα ήταν το πρώτο έθνος-κράτος που δημιουργήθηκε. Η διαδικασία ήταν περίπλοκη και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποιος ακριβώς επαναστάτησε και γιατί. Ο «Έλληνας» έχει ποικίλους ορισμούς και αναγνώσεις. Όταν τα άλλα γλωσσικά ιδιώματα δημιούργησαν κράτη (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία κλπ) περάσαμε στους «Βαλκανικούς πολέμους». Πολλά στοιχεία δεν λέγονται καθαρά, πειστικά και μαζικά, από έγκυρους φορείς, με αποτέλεσμα ο καθένας να πιστεύει ό,τι θέλει. Δεν λέγεται για παράδειγμα ότι γλώσσα-φορέας πολιτισμού μεγάλου σε αξία και χρόνο ήταν μια: η ελληνική. Ήταν η γλώσσα της αρχαίας Γραμματείας και η γλώσσα των Ευαγγελίων και των εκκλησιαστικών πατέρων.

Η αλβανική γλώσσα τον καιρό της Επανάστασης ήταν προφορική. Η διαφορά ήταν κολοσσιαία. Όμως οι Αλβανοί, ως έθνος, σχημάτισαν κράτος και μάλιστα εχθρικό (!) προς την Ελλάδα. Το ίδιο και οι «Ρουμάνοι«, όταν οι Έλληνες επαναστάτησαν -ουσιαστικά- ως «Ρωμαίοι» στο έδαφός τους που λεγόταν «Βλαχία». Κάποιος που δεν γνωρίζει τα γεγονότα και έχει μεγαλώσει με την ιδέα ότι το 21 επαναστάτησαν οι κατά γλώσσα «Έλληνες», θεωρεί εθνικισμό των Αλβανών την αναφορά ότι Έλληνες Σουλιώτες και αρματολοί μιλούσαν και αλβανικά εκτός από ελληνικά (αν και η πρόθεση μπορεί να μην είναι αγαθή). Μάλλον αγνοούν ότι ο προσωρινός πρωθυπουργός Γ. Κουντουριώτης μιλούσε κυρίως αλβανικά και ελάχιστα ελληνικά. Αυτό βέβαια δεν λέγεται, γιατί θα πρέπει οι ιστορικοί να εξηγήσουν πώς μια «ελληνόγλωσση» Επανάσταση «επέλεξε» για πρόεδρό της ένα αλβανόφωνο, που, επιπλέον, υποστηρίχτηκε από την Αγγλία η οποία προωθούσε την γλωσσική και όχι την χριστιανική Επανάσταση (γι’ αυτό και ανέδειξε τον Κουντουριώτη ρίχνοντας από την θέση του τον Μαυρομιχάλη).


Τώρα που πέρασε η περίοδος της «εθνικής παιδείας» και το έθνος κράτος κατεδαφίζεται υπέρ της Ένωσης των Βρυξελλών, η ελληνική ιστορία βάλλεται πανταχόθεν (Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία). Σημασία έχει να γνωρίζουμε την εξέλιξη των πραγμάτων και αυτό το κάνει η Μαρία Ευθυμίου (ακόμα κι αν έχει λάθη ή παραλήψεις) όχι όμως ο Antenna στις ειδήσεις των 8, που πουλάει ελληνικό εθνισμό παλαιάς κοπής με επιχειρήματα της δεκάρας ως προς το 1821, όταν μάλιστα όλο του το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στη διάλυση της ελληνικής συνείδησης. Η «εθνική παιδεία» είχε ελλιπές και ψευδές περιεχόμενο, όχι όμως κακόβουλο. Είχε, βέβαια, και άκρως θετικά στοιχεία. Σήμερα μπορούμε να κρατήσουμε τα θετικά της και να ενημερωθούμε, ώστε να μην πέσουμε σε παγίδες που στήνονται πάλι από τους διεθνείς καλοθελητάδες. Εκείνους που εδώ και δεκαετίες ανακατεύουν την τράπουλα στην λεγόμενη -πλέον- «ΝΑ Ευρώπη». 

ΔΕΙΤΕ  ΤΑ  ΣΧΕΤΙΚΑ  ΒΙΝΤΕΟ
 https://youtu.be/u1rMR1xcHf4

https://youtu.be/LwH69DKTF4U 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου