19 Μαΐου, 2018

Η επίσημη ενημέρωση στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη Σπάρτης



Το πρωί της Παρασκευής 18 Μαΐου 2018 επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Σπάρτης αποτελούμενη από τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρο Μοιράγια, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Σταύρο Αργειτάκο και τον επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α κ. Ηλία Κουμουνδούρο, προκειμένου να του εγχειρίσει τα πρακτικά ομόφωνης απόφασης από πρόσφατη συνεδρίαση, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Σπάρτης θα ανακηρύξει Επίτιμο Δημότη του τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό το επί τριάντα οκτώ έτη πολύτιμο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, ευχαρίστησε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Σπάρτης για την εξαιρετικά τιμητική απόφασή του, τονίζοντας ότι την αποδέχεται ως έκφραση σεβασμού και αγάπης στο πρόσωπό του, αν και πιστεύει ότι δεν έχει κάνει τίποτα άξιο επαίνου, παρά μόνο το καθήκον και το χρέος του. Επίσης επαίνεσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την άψογη συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολή μας επ’ ωφελεία των εμπερίστατων συνανθρώπων μας. Ολοκληρώνοντας, επισήμανε ότι χωρίς την αγάπη και την στήριξη του χριστεπώνυμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας, όπως και των ομογενών μας, δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν, αλλά και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους εν μέσω οικονομικής κρίσης, τα θεάρεστα έργα που έχει υπό την επιμέλειά της η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Η τελετή αναγόρευσης θα λάβει χώρα στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης 29 Μαΐου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, αμέσως μετά τις εκδηλώσεις μνήμης για την Άλωση της Πόλης στον βυζαντινό Μυστρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου